Super Sunday met vijf rugbywedstrijden aan Sportlaan

Vijf rugbywedstrijden werden zondag gespeeld op de Super Sunday van de Amstelveense Rugby Club (ARC). Honderden spelers en toeschouwers van 8 tot 80 waren van de partij op de gloednieuwe rugbyvelden van aan de Sportlaan, waar de bouw van het nieuwe ARC-clubhuis ook gestaag vordert. ’s Ochtends werden de eerste twee van vijf thuiswedstrijden gespeeld. Terwijl het Damesteam een ongelijke strijd tegen de Ladybugs afwerkte (0-56), ging ARC 3 strijdend ten onder tegen de Dukes uit Den Bosch (10-22). ARC 2, derde in hun divisie, won ruim van Haarlem (57-7). ARC 1, vierde in het Eerste Klasse van de landelijke rugbycompetitie, vocht als leeuwen om de Bassets uit Sassenheim te bedwingen, maar trok uiteindelijk net aan het kortste eind (7-15)Met al zeven gewonnen wedstrijden is het eerste team van Amstelveen in een prima positie om de aanval op een felbegeerde plek in de top drie in te zetten. De geblesseerde Engelse hoofdtrainer en schakelspeler Matthew Halstead, die volgende week tegen het Leidse Diok op het veld terugkeert, is ondanks de teleurstellende uitslag toch vol goede moed over de prestaties van het Amstelveens vlaggenschip.

Voordat het eerste team het veld nam, werd de spannendste wedstrijd van de dag afgewikkeld. Aan het einde van deze echte cliffhanger kwamen de Colts (Onder-19) van ARC maar vijf punten te kort (22-26) tegen het tot nu toe beste Colts team van Nederland om de overwinningsvlag te kunnen hijsen. Terwijl Amstelveen twee keer voorstond en met wilskracht en passie de wedstrijd uitspeelde, wist Castricum telkens terug te komen om uiteindelijk met de schrik vrij te komen. De Colts van ARC hield een verdiende bonuspunt aan de wedstrijd over, waardoor ARC op de 4e plaats in de landelijke Colts Cup staat. Hoofdcoach Job Völker kon terecht concluderen dat zijn spelers, fysiek maar vooral ook mentaal weer een extra stap in hun individuele ontwikkeling en in hun progressie als team hebben gezet. Fitnesscoach Louis Schlee keek tevreden toe hoe de uren van inspanning van de ARC Colts op het door hemzelf ontwikkelde Performance Frame de nodige vruchten afwerpen; trainen op het eigen rugbyterrein met het eigen gewicht op Core Stability met behulp van stangen en suspension trainers is een succesvolle formule!

De aftrap voor de bouw van het nieuwe rugbyclubhuis, tussen de twee rugbyvelden in, vond eind november plaats, toen ARC de architect opdracht kon geven om het ontwerp af te maken.  Na een jaar overleg met verschillende overheidsinstanties kreeg de club voldoende zekerheid om een goed onderbouwde beslissing te nemen. Zowel ARC als de architect heeft in een vroeg stadium veel voorwerk verricht. Uit drie alternatieven heeft een selectie van ARC-ers een gekozen.  In januari presenteert de architect het definitieve ontwerp. Op het terrein van het oude rugbyclubhuis verrijst het nieuwe Amstelveen College. Begin 2013 verruilt ARC zijn onderkomen bij voetbalvereniging NFC voor het splinternieuwe tweehonderd meter verder gelegen rugbyclubhuis. Volgend seizoen bestaat de bloeiende jeugdafdeling 40 jaar, een seizoen later rugby in Amstelveen een halve eeuw. In 2016 wordt rugby weer als Olympische sport opgenomen.

Bij ARC wordt zes dagen per week getraind en/of gespeeld, van augustus t/m mei. De contributie varieert van 100 euro (jeugd) tot 250 euro (senioren) per seizoen. Voor informatie over lidmaat- of sponsorschap: www.arcrugby.nl of  [email protected] (06-55.77.22.83, Nick Gale).

Lees ook:Spannend seizoen voor jubilerende rugbyclub
Lees ook:Van Zijderveld in finalewedstrijd landskampioenschap badminton
Lees ook:Badmintonvereniging Zijderveld start met gewijzigd team
Lees ook:Badmintonclub Van Zijderveld: dit weekend twee wedstrijden in erediviie
Lees ook:Van Zijderveld wint openingswedstrijd nieuwe seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.