Van Zijderveld wint openingswedstrijd nieuwe seizoen

Foto: Milko Steenbergen, Van Zijderveld)

Badmintonvereniging Van Zijderveld Amstelveen speelde zaterdag de eerste ronde in de Carlton Eredivisie 2012-2013 thuis tegen BC DKC uit Den Haag. Met een 6-2 overwinning ging het nieuwe eredivisieseizoen voor de club goed van start. Een matig gevulde sporthal De Meerkamp kreeg leuke partijen te zien. Beide verenigingen kwamen uit in een gewijzigde en vernieuwde opstelling. Bij DKC zijn Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen van landskampioen Van Zundert Velo overgekomen en is het team aangevuld met spelers uit het tweede: Thomas Weijers en Eefje Besselink. Wegens schorsing (een rode kaart, vorig seizoen opgelopen tijdens de finalewedstrijd om de Carlton GT Cup) speelde Dennis van Daalen de Jel in dit duel niet mee. Bij Van Zijderveld is het team door het vertrek van Robin Tabeling naar Amersfoort en het stoppen van Monique van der Wouden eveneens gewijzigd: de jeugdigen Justin Teeuwen en Alida Chen zijn hun vervangers. Verder bestaat het Amstelveense team uit kopman Lester Oey, Norbert van Barneveld, Linda Chen, Georgy van Soerland en Elisa Piek.De eerste game in het mannendubbel tussen Lester Oey/Norbert van Barneveld en Mark Caljouw/Thomas Weijers ging relatief gemakkelijk naar Van Zijderveld met 21-12. In de tweede kregen de mannen van DKC meer grip op het spel. Met een nipte voorsprong en een pauze bij de stand 11-10 voor de Amstelveners ontstonden hierna spannende rally’s, waarbij uiteindelijk Oey en Van Barneveld aan het langste eind trokken: 22-20 (stand 1-0).

De Van Zijderveldvrouwen Elisa Piek en Linda Chen kwamen tegen de ervaren Ginny Severien en Eefje Besselink niet goed in de wedstrijd en liepen voortdurend tegen een regelmatige achterstand op. Beide games werden daardoor verloren met 9-21 en 13-21 (1-1). 
Zowel de beide mannenenkelspelen als de twee vrouwensingles gingen in straight games naar de Amstelveense ploeg. Justin Teeuwen maakte allereerst in een spannende wedstrijd tegen Bouke van Bergen Bravenboer, niet de minste tegenstander, de 2-1 (21-17 en 21-14), Linda Chen won vervolgens van haar geduchte tegenstandster Tak Ling Lam met twee keer 21-16 (3-1), waarna Alida Chen (21-7 en 21-11 tegen Eefje Besselink) en Lester Oey (21-16 en 21-13 tegen Mark Caljouw)  de tussenstand op 5-1 in het voordeel van Van Zijderveld zetten.

Die ruime voorsprong werd door de thuisploeg opnieuw vergroot via het duo Van Barneveld/Piek, die in de eerste gemengd dubbel het koppel Weijers/Severien met 21-16 en 21-17 opzij hadden gezet (6-1). De tweede mix ging in drie zeer enerverende games, en waarbij de laatste bloedstollend was, naar het team van DKC. Ondanks de vechtlust van het nieuwe Van Zijderveldkoppel Teeuwen/Chen (Alida) ging de winst naar het ervaren duo Van Bergen Bravenboer/Lam: 21-19, 16-21 en 20-22. Dit bepaalde de eindstand op 6-2 voor Van Zijderveld Amstelveen in de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen.

Lees ook:Weer nederlaag voor Van Zijverden badminton
Lees ook:Badminton: Nederlaag voor Van Zijderveld in Limburg
Lees ook:Van Zijderveld ook thuis geklopt
Lees ook:Geen goed weekend voor Van Zijderveld
Lees ook:Jeugdig Van Zijderveld wint met glans

2 reacties op “Van Zijderveld wint openingswedstrijd nieuwe seizoen

  1. gold price

    Uitslagen van de finale om het landkampipoenschap: VD: Ginny Severien/Maartje Verheul – Samantha Barning/Iris Tabeling 21-13, 21-7 (1-0); MD: Dicky Palyama/Rikkert Spijkerband – Dave Khodabux/Jorrit de Ruiter 23-25, 12-21 (1-1); VE 1: Lisa Malaihollo – Iris Tabeling 21-18, 18-21, 21-16 (2-1); ME 1: Dicky Palyama – Lester Oey 21-18, 21-17 (3-1); ME 2: Dennis van Daalen de Jel – Dave Khodabux 21-12, 21-11 (4-1); VE 2: Ginny Severien – Linda Chen 21-14, 21-8 (5-1).

      /   Beantwoorden  / 
  2. silver account

    Afgelopen weekend was de Carlton GT cup Finale weekend bij DKC. Het deelnemersveld op vrijdag was zeer verrassend zo had BC Roosterse 2 teams die mee deden met de 8ste finales. en zelfs 1 team wat mee deed met de kwart finale. In de Finale verraste de heren dubbel van Van zundert Velo doordat Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland in een spannende 3 gamer van Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter wonnen ( 21-6, 15-21, 24-22) De dames dubbel werd ook in 3 games gespeeld. Ginny Severien en Maartje Verheul speelde tegen Iris Tabeling en Yik-Man Wong, Ginny en Maartje moesten even op gang komen maar wonnen daarna naar verwachting (19-21, 21-13, 21-11). Hierna was voor VELO wel duidelijk Dicky Palyama moest het voor hun afmaken en de score op 3 nul zetten. Lester Oey begon echter ijzersterk en won de eerste game met 15-21. De tweede game liet Dicky zien waarom hij hoog in de wereld ranglijst staat 21-13 21-13. Hierdoor waren de finales om 4 uur klaar. Het van zijderveld wat een paar weken terur de playoff verloor van van zundert velo was ook dit maal net iets te zwak. Voor de foto’s klik hier .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.