Spannend seizoen voor jubilerende rugbyclub

Het eerste herenteam van de Amstelveense Rugby Club (ARC) staat aan de vooravond van een spannend nieuw seizoen. Het maakt na uitsteklende prestaties in de eerste klasse zijn rentree op het hoogste niveau: de Lotto Ereklasse, Verder komt  er een nieuw clubgebouw en bestaat de vereniging 50 jaar. Als belangrijkste doel voor het komende seizoen beschouwt ARC 1 te laten zien dat het thuishoort op het hoogste niveau. ‘Met hoofdcoach Matthew Halstead en een aantal jonge, nieuwe spelers uit binnen- en buitenland moet dat lukken,’vindt de club. De eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen de Bassets uit Sassenheim werd twee weken geleden gewonnen met 12-0. ARC 1 speelt morgen (1 september) zijn eerste competitiewedstrijd tegen LRC DIOK 1 in Leiden. De eerste thuiswedstrijd wordt op 8 september (15.00 uur) aan de Sportlaan 23 in Amstelveen gespeeld. Tegenstander is dan de Castricumse RC 1.Om aansluiting te houden met ARC 1 heeft ARC 2 komend seizoen de doelstelling te promoveren van de 4e Klasse naar de 3e Klasse. Het team is versterkt met eigen spelers uit de jeugdafdeling en zal spelen in de 4e Klasse Noordwest. Het nog nieuwe ARC 3 speelt voor het tweede jaar mee in de rugbycompetitie, dit seizoen in de 4e Klasse Midden.

Intussen groeit rugby in populariteit onder vrouwen. In seizoen 2011-2012 vormden de dames van ARC een competitieteam met die van de Bulldogs uit Almere. Het eindigde op plaats vijf in de 2e Klasse. Voor komend seizoen is samenwerking gezocht met Rugby Club Hilversum. Onder de naam ‘All Blues’ wordt op 30 september de eerste competitiewedstrijd gespeeld, thuis in Amstelveen, tegen RC The Pickwick Ladies uit Deventer. 

Op de kop af 40 jaar krijgt de jeugd binnen ARC de volle aandacht. De jeugdafdeling – jongens en meisjes – is een van de grootste in Nederland. De allerjongsten zijn ingedeeld in Turven (7 & 8 jaar), Benjamins (9 & 10) en Mini’s (11 & 12). Ze spelen geen competitie, maar kleine toernooitjes binnen het eigen district. De Cubs (13 & 14 jaar) en de Junioren (15 & 16) spelen wel competities, respectievelijk om de Cubs Cup en de Junioren Cup. Vorig seizoen werden de Cubs derde in hun poule, de Junioren vijfde. De ‘oudste’ rugbyjeugd bestaat uit Colts, spelers van 17 en 18 jaar. Zij spelen in de Colts Cup, waar in het afgelopen seizoen de vierde plaats werd behaald. ARC Colts is ook de kweekvijver voor de seniorenteams. Er is met professionele trainers en fysio volop in het team geïnvesteerd. En met succes! Voorafgaand aan het nieuwe seizoen zijn zes Colts ‘afgeleverd’ aan ARC 1. Cubs, Junioren en Colts hebben de ambitie door te stoten naar de top binnen hun eigen competitie, landskampioen worden. In maart 2013 is bekend of dat is gelukt.     

Door nieuwbouw van het Amstelveen College is ARC vorig jaar verhuisd naar een naburig terrein aan de Sportlaan. Daar beschikt de club nu over twee volwaardige rugbypitches. Een enorme vooruitgang. In de oksel van deze twee rugbyvelden wordt vanaf de komende maand een gloednieuw clubhuis gebouwd. ARC verheugt zich daar enorm op. Na twee seizoenen gastvrij onthaal bij voetbalclub NFC eindelijk weer een eigen honk. De opening van het nieuwe clubhuis vindt naar verwachting plaats in april 2013.

ARC is opgericht in 1963, als afdeling van NRC. Volgend jaar wordt dus het 50 jarige jubileum gevierd.  Rugby is wereldwijd een van de meest beoefende sporten. Jongens en meiden in Amstelveen en omgeving zijn van harte welkom er bij ARC kennis mee te komen maken, laat de vereniging weten. Op woensdag gaat dit seizoen een aparte training voor meiden onder de 15 van start. Meer info: www.arcrugby.nl.

Lees ook:Super Sunday met vijf rugbywedstrijden aan Sportlaan
Lees ook:Sterk weekend voor DVH honk- en softbal
Lees ook:Winst voor twee honkbalteams van DVH
Lees ook:Rugby voor jongste kinderen
Lees ook:Weer weekend vol winst voor DVH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.