Huis-aan-huis wervers liegen over Voedselbank

voedselbankjpgTen onrechte wordt de Voedselbank als een van de doelen genoemd waarvoor de stichting Armoedefonds in Amstelveen huis-aan-huis geld ophaalt. De Voedselbank zelf weet van niets.

Het in Rosmalen gevestigde Armoedefonds werd in 2014 opgericht en deelde vorig jaar 27 mille uit aan lokale organisaties, terwijl het een lening sloot van 631.000 bij het Fonds 1818, een uit de Haagse afdeling van de voormalige organisatie Tot Nut van ’t Algemeen voorgekomen stichting. Dat geld was volgens het Armoedefonds bestemd voor ‘bewustwording en voorlichting’.

Aan Amstelveners wordt gevraagd donateur te worden. Waar het geld heen gaat is onduidelijk. Het zouden allerlei lokale doelen zijn, maar het schermen met de Amstelveense Voedselbank is onterecht.

Volgens ingewijden houdt men aan de deur vol namens de Voedselbank te komen, wat dus niet waar is. Coördinator Grea Twint van de Voedselbank kreeg ook medewerkers van het fonds aan de deur. De wervers zeggen ook voor steun aan de stichting Leergeld Amstelveen te komen, maar die bestaat niet (overigens wel in talrijke andere gemeenten).

Het bestuur van de stichting Armoedefonds bestaat uit marketingmensen in Nederland en België.

 

Lees ook:Verjaardagsfeestje bij Voedselbank
Lees ook:Steun voor Wereldbuur van Specsavers
Lees ook:SP: Voedselbank graadmeter van armoede, oproep hulp inzameling
Lees ook:Extra subsidie voor voedselbank
Lees ook:Inwoners kiezen doel voor Specsavers steun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.