SP: Voedselbank graadmeter van armoede, oproep hulp inzameling

De armoede in Amstelveen neemt snel toe en de voedselbank zal in korte tijd het aantal klanten verdubbelen. Nu worden 42 gezinnen, met 91 mensen, geholpen. Dat meldt de SP, die de voedselbank een noodzakelijk kwaad noemt, ‘zolang de overheid steken laat vallen bij de armoedebestrijding.’ Overigens lijkt dat besef nu ook bij andere partijen door te dringen. Nadat eerder door de gemeenteraad een SP-motie, waarin om subsidie voor de voedselbank werd gevraagd was afgewezen, kwam later de VVD met een vergelijkbare, die wel unaniem is aangenomen. Daarin werd geld voor goede doelen gevraagd, maar de voedselbank met name genoemd. De SP wil van wethouder Koops weten of en hoe deze motie wordt uitgevoerd. De fractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.Een jaarlijkse gemeentelijke bijdrage is er nog niet. Volgens de SP is de voedselbank – ‘de enige bank die niet blij is met meer cliënten’- een graadmeter om armoede te meten. Op 19 mei houdt de Voedselbank weer een inzameling hij C1000, Jumbo en de AH winkels in Groenhof en Bovenkerk, van10.00tot16.00uur.

Bij die zogenaamde ‘supermarktactie’ spreken vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de winkel de klanten aan. Ze vragen hen vriendelijk, aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ om, naast hun eigen boodschappen, een extra boodschap voor de Voedselbank te doen. Voorbij de kassa staan vrijwilligers klaar om deze donaties in ontvangst te nemen. De Voedselbank zoekt daarvoor nog vrijwilligers. Aanmelden bij: [email protected] of 020 6458894

 

 

 

Lees ook:Kerstactie van Lions voor Voedselbank
Lees ook:234 volle kratten voor Voedselbank
Lees ook:Voedselbank heeft dringend vrijwilligers nodig voor inzameling
Lees ook:Inzameling Voedselbank levert acht volle containers op
Lees ook:Verjaardagsfeestje bij Voedselbank

6 reacties op “SP: Voedselbank graadmeter van armoede, oproep hulp inzameling

  1. Willem

    Wat is onze gemeente toch sociaal!
    Vorig jaar E 7 miljoen overgehouden op de begroting en vervolgens houdt onze VVD wethouder Raat weer eens stevig de hand op de knip.
    Een klein beetje subsidie voor de armoedebestrijding past niet in het liberale gedachtengoed. Bravo!

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Sociale wetgeving wordt vervangen door bedeling, maar helaas nodig. Wordt het weer eens niet tijd om wat aan loonnivellering te doen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Willem

      Het mag inderdaad wel eens een slag socialer worden. Kijk naar Denemarken en Zweden. Daar is het natuurlijk ook niet alleen maar rozegeur en maneschijn, maar wel een beleid dat mensen niet in de kou laat staan.
      Volgend jaar weer E 200,00 meer voor de energierekening, werkloosheid die toeneemt, huizenmarkt die volstrekt vastzit door wanbeleid politici, nog meer mensen in de problemen.
      En de oplossing van onze politici? Bevorderen van zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid nemen ofwel zoek het maar uit.
      Is dat het bevorderen van een leefbare SAMENleving?

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank bikker

        Ach het grote ontplooiingstijdperk oftewel het ego-tijdperk is al een kleine 20 jaar aan de gang, maar nu gaat het slecht met de economie en daar merken vele mensen nu steeds meer van omdat ze in het verleden niet op de partijen hebben gestemd die echt hun belang behartigden of die partijen zijn vergeten waar hun roots lagen ( zie PvdA, kan beter heten de Partij van de arrive’s.)

          /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Statiegeld op de petflessen heden in de bak van de voedselbank gedeponeerd.
    Statiegeld op die flessen moet blijven! Links-of Rechtsom.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Ach ja, waar zijn die goede oude tijden gebleven, waarbij je in militaire dienst de lege flessen opspaarde voor het goede doel. Jouw peloton scoorde zeker het hoogst.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.