234 volle kratten voor Voedselbank

Lions Kerstactie Groenhof2_1200Na een volgens de organisatie zelf de ‘prachtige start’ van Lions Kerstactie op 11 en 12 december, werden dit weekend nog meer artikelen voor de Voedselbank ingezameld. Dat gebeurde op winkelcentrum Groenhof (AH en Jumbo) en Buitenveldertselaan (Jumbo).

Hoewel de buitentemperatuur daar geen aanleiding toe gaf, bleken toch heel veel Amstelveners in een (vrijgevige) Kerststemming. De klanten kochten bij de supermarkten iets extra’s en deponeerden dat in de voor de Voedselbank bestemde kratten en dozen.

Met de opbrengst van vorig weekend meegeteld, zijn er 234 kratten met levensmiddelen ingezameld en nog eens ruim 450 euro aan contanten.

De medewerkers van de Amstelveense Voedselbank waren verrast door de hoeveelheid. “We kunnen met deze voorraad zeker tot begin maart vooruit”, zegt coördinator Grea Twint. Namens Lionsclubs en Voedselbank zeggen de organisatoren alle gulle gevers hartelijk te bedanken.

 

 

Lees ook:Open huis bij Voedselbank, Raat toont interesse
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank
Lees ook:Inzameling Voedselbank levert acht volle containers op
Lees ook:Weer DE-puntenactie voor Voedselbank
Lees ook:Actie van evangelische kerk Crossroads voor Voedselbank

7 reacties op “234 volle kratten voor Voedselbank

  1. Rotary-vriendje

    Oh, ik smelt van het grenzeloze altruïsme van de Lionsclub. Wat een fantastische club is dat toch. Volkomen belangeloos en zonder oogmerk of streling van het ego, zetten zij zich in voor de armzalige medemens. Hun blauwe hangende vlag staat fier overeind met de internationale leeuw erop als teken van strijd en dapperheid.

    Ik ben dermate onder de indruk van deze onbaatzuchtigheid dat ik mij weldra heb aangemeld om lid te worden. Gevraagd word ik niet, dus de stoute schoenen aangetrokken en het formulier op de website ingevuld. Ik ga meehelpen om bij de minderbedeelden de ergste nood te lenigen. Goed doen voor mijn medemens met anderen die hetzelfde nobele doel nastreven als ik. Wow !

    Welk beroep ik uitoefen, waar ik werkzaam ben, waar ik woon, logische vragen als ik lid wil worden. Snel ingevuld en wachtende de nabije toekomst om mee te mogen arbeiden aan een mooiere wereld. Wow !

    Weken later werd ik gebeld. De voorzitter van de Lionsclub. Hij was onder de indruk van mijn enthousiasme en was geïnteresseerd naar wat voor werk ik deed en wat mijn drijfveren waren. Het werd een bijzonder goedmoedig gesprek en ik zou zeker uitgenodigd worden om een keer langs te komen.

    Maanden later belde ik maar eens om te weten hoe het ermee stond. Teleurgesteld staarde ik uit het raam. Het verkeerde uitzicht, de verkeerde straat en de verkeerde werkgever. Met een triest gevoel van tekortschieten ging ik de volgende dag naar mijn werk. En met dezelfde gedrevenheid hielp ik mijn klanten en draaide ik mijn kassadienst. En met dezelfde gedrevenheid leegde ik ‘s avonds weer de container met teruggebrachte levensmiddelen die over de datum waren, maar waar ik als lid van de Lionsclub nog heel veel mindergetroffenen blij mee had kunnen maken. Maar ja, de verkeerde naam en de verkeerde postcode zijn mijn lot.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Even een reactie

      Oh mijn God…..mag je niet meedoen? Dat betekent dus, dat mensen ook hierbij hun hele hebben en houwen moeten prijsgeven.Je mag dus niets geven. Misschien Rotary-vriendje moeten we maar eens ECHT actie gaan voeren tegen deze onzalige manier van doen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. frank bikker

      Je weet net zo goed als ik dat de gemiddelde SP-stemmer ook geen 4 middagen en een avond per jaar aan dit soort vrijwilligerswerk besteden. Ik ook niet! Alles wat je vrijwillig doet is meegenomen van IEDEREEN!!!!
      Zit dan niet zo te zeuren over het jouw vermeende ballengehalte van de Lions. Zal me een worst zijn. Trouwens die willen ze ook wel hebben bij de Voedselbank.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rotary-vriendje

        Het gaat mij om het discriminerende karakter van dit soort clubs. Principes en zeuren gaan hand in hand, Frank. Kan er niks aan doen.
        Jou boeit dat niet, ook prima. Ieder zijn insteek.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Tomaat

    Sta je dan niet met een SP-petje, vlaggetje en flyertje voor lul Rotary-vriendje?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      “Sta je dan niet met een SP-petje, vlaggetje en flyertje voor lul Rotary-vriendje?”

      Dat heeft Rotary-vriendje geheel niet nodig om voor lul te staan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rotary-vriendje

        Peter begrijpt het ! Maar het maakt mij echt niet uit :-)

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.