Extra subsidie voor voedselbank

voedselbankjpgDe tijden zijn wel veranderd. Wat een paar jaar geleden als een soort oneerbaar voorstel van de SP gold, wordt nu vrijwel geruisloos geregeld. De Voedselbank krijgt een extra subsidie van twee mille. Na al eerdere financiële bijdragen. Een subsidieverzoek werd in april ingediend en nauwelijks twee maanden later wordt het al ingewilligd. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Een persbericht van de gemeente jubelt nu dat het geld er komt wegens ‘waardering voor het werk dat de Voedselbank in Amstelveen verricht’. En de subsidie is ook een bekrachtiging van ‘de samenwerking tussen de gemeente en de Voedselbank’.

Toen een paar jaar geleden de SP vroeg om zes mille subsidie voor hetzelfde doel, werd die fractie bijna weggehoond door de lokale politiek. Een Voedselbank? In Amstelveen? Onzin, was de reactie. Zoiets is hier niet nodig en er zijn voor de minima keurige voorzieningen. Toen kwam er particulier geld van de Lions Club en ja, zo’n service organisatie heeft nu eenmaal een vrij hoog VVD-gehalte. Dus kwam de VVD in de gemeenteraad met een iets anders geformuleerd voorstel (10 mille voor goede doelen, zoals de Voedselbank) á la de SP en, ja hoor, toen werd het wel aangenomen.

Bij politiek hoort nu eenmaal een kort geheugen en dus was men blijkbaar het ophalen van de neuzen voor de eerdere SP-motie al vergeten. Namens B&W spreekt wethouder Jacqueline Koops van Welzijn (ChristenUnie) nu waardering voor de Voedselbank en de vele daaraan verbonden vrijwilligers uit. De gemeente hecht veel waarde aan goede samenwerking met de eerder volstrekt overbodig geachte instelling, zegt ze.

Koops: “Wij vinden het belangrijk dat de Voedselbank zijn klanten wijst op de mogelijkheden die de gemeente biedt aan mensen met een laag inkomen. Wij kunnen mensen ondersteunen met bijvoorbeeld de Amstelveenpas en andere voorzieningen voor minima. Of mensen helpen met het vinden van werk. Samenwerking op gebied van verwijzen en informatie-uitwisseling was voor ons een voorwaarde om de subsidie te verstrekken.” De Voedselbank heeft nooit iets anders gewild.

 

Lees ook:‘Charitatief geld’ uit raadsmotie wordt eindelijk uitbetaald
Lees ook:SP: Voedselbank graadmeter van armoede, oproep hulp inzameling
Lees ook:Speel-o-theek blijft zonder subsidie
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank
Lees ook:Marne

2 reacties op “Extra subsidie voor voedselbank

  1. frank

    2000 euro extra subsidie! De tranen schieten in mijn ogen.
    Hoeveel zou dat bezoek van onze burgervader aan Taiwan kosten?

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Een poster door heel Amstelveen met daarop logo en banknummer van de vooedingsbank, kan dat er nog bij uit de gemeentekas?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.