Marne

SP logoDe discussie van woensdagavond in de gemeenteraad over de (on) bereikbaarheid van het medisch centrum aan Marne voor mensen die slecht ter been zijn, bewijst opnieuw dat het in de politiek niet gaat om wát je zegt, maar om wie het zegt. De SP kwam met een motie om het centrum beter bereikbaar te maken. Met adviezen alleen. En de vraag of die in een onderzoek konden worden meegenomen. Natuurlijk was er helemaal niks tegen die motie over te nemen, want de wethouder wil zelf óók betere bereikbaarheid. Maar nee.

Een veel dichter dan ik bij de SP staande deskundige zei deze week tegen me die partij toch maar te negeren als hij iets voor elkaar wil krijgen. Niet om de socialistische principes, die hij eigenlijk deelt, maar omdat inschakelen van de SP als een rode lap op een stier werkt in de politieke arena.

Nieuw is dat voor mij niet. De SP had deze keer samenwerking gezocht met de Ouderencombinatie (OCA), die al eerder klaagde dat het centrum onbereikbaar is voor gehandicapten.  Maar ja, de OCA behoort niet meer tot de coalitie en de partijen in de nieuwe steunen nu eenmaal door dik en dun elkaar. Tot in het krankzinnige toe.

Ik herinner mij nog altijd de motie van de toen pas aangetreden SP over een subsidie aan de Voedselbank van zes mille. Die werd door vrijwel de gehele raad ongeveer weg gelachen.  Voedelbank? In Amstelveen? Totaal niet nodig. Maar vijf maanden later kwam de VVD met ongeveer dezelfde motie, zij het in andere bewoordingen. En doen was – zelfs  nog hogere – subsidie aan de Voedselbank opeens géén lachertje meer. Ik denk wel te weten hoe dat kwam. Inmiddels had de Lions Club de bank financieel gesteund. En die heeft nu eenmaal een hoog VVD-gehalte.

Zoals nu zal het waarschijnlijk ook de komende jaren met die SP gaan. De meerderheid van de gemeenteraad gunt die in de wijken uiterst actieve en dicht bij de burgers staande fractie eigenlijk geen enkel succes. Maar hoe verderfelijk men de opvattingen van de van huis uit maoïstische partij ook mag vinden, men kan er knarsetandend niet omheen dat die ook buiten verkiezingstijd zichtbaar is in de wijken. Veel tijd aan onderzoeken besteedt. Met raadsleden die persoonlijk veel minder geld aan hun politieke inspanningen overhouden dan de rest van de vroedschap.

Toch wel leuk eigenlijk dat in de jongste raadsvergadering de vorige coalitie min of meer terug was. Het CDA en de OCA steunden de motie en ook de ChristenUnie stemde er mee in. Alleen de VVD ontbrak natuurlijk. Die werkt nu samen met D66, aanhangwagen Burgerbelangen en verliezer in de verkiezingen PvdA. Als ik bij de SP zat, zou ik langs slinkse wegen pogen andere partijen met voorstellen te laten komen en die dan steunen. Daar is weinig eer voor de partij aan te behalen, maar die zit in deze constructie nu eenmaal op de bank. De strafbank, eigenlijk. Goede dingen worden slecht als de politiek dat wil. En omgekeerd….

 

Lees ook:‘Gezondheidscentrum Marne slecht bereikbaar’
Lees ook:Coalitie: motie medisch centrum overbodig
Lees ook:CDA tegen subsidiestop Noorddamcentrum
Lees ook:‘Charitatief geld’ uit raadsmotie wordt eindelijk uitbetaald
Lees ook:ChristenUnie: ‘Zondag wordt doordeweekse dag’

8 reacties op “Marne

  1. Frank Bikker

    Voor 100% met Johan eens. Dit is een reel voorstel van de SP en heeft niets met ideologische zaken te maken en het kenmerkt wel de laffe houding van de PvdA, die id. liever hun slinkende aantal kiezers voor de zoveelste keer in de steek laat terwille van het pluche.
    Deze zaak heeft met een redelijke infrastructuur te maken en niets ideologische achtergronden.
    Trouwens dit geval doet de kosten voor de zorg eerder opdrijven dan dalen want nu zijn veel hulpverleners gedwongen om hun patiënten thuis te bezoeken en dat kost op de lange duur veel meer dan die stomme 80.000 euro voor die aanpassing.
    Hoe kleinzielig kan men zijn, enkel en alleen uit domme politieke motieven. Zo drijft men mensen naar de SP toe.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gjzn

    Weer roerend een met raadslid Vervenne.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Helemaal eens met het realistische verhaal van Johan. Wat een zooitje ongeregeld in het raadhuis. Het lijkt potdomme de Tweede Kamer wel.
    Enkele lokale partijen hebben me ooit gevraagd om namens hen zitting te nemen in de gemeenteraad. Ik hoop dat ze nu echt begrijpen waarom ik daar met klem vanaf af heb gezien. Gadverdamme!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Robert van Waning

    De SP ‘verderfelijk’? Verder goed stuk. Kritisch en onafhankelijk. Zo moet ook de lokale journalistiek zijn. Ik ben benieuwd naar reactie van raadsleden voor wie het algemeen belang en dat van hulpbehoevenden zwaarder wegen dan parijbelang en -discipline.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Frank bikker

    RvW.Ga in op dit geval en gebruik dit niet om je stokpaardjes te berijden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robert van Waning

    @Frank, je bedoelt dat ik jouw stokpaardje moet rijden ipv die van mijzelf. Waarom schreef je dit trouwens niet aan Jan Demming en gjzn? Ik ben toch – hoop ik – geen stokpaardje van je?

      /   Beantwoorden  / 
  7. gjzn

    Vrije meningsuiting aub voor Robert. Hier en op Dichtbij. Kijk af en toe ook op zijn eigen nieuws site.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Je bedoelt die met die scooterreclame?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.