Werkzoekenden aan de slag in noodopvang

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

Als er, behalve medewerkers van het COA, nog extra personeel nodig is voor de noodopvang van vluchtelingen in Kronenburg moeten die uit de regio komen. B&W hebben met het COA afgesproken dat die worden geworven via het pas geopende Werkplein AA in het gemeentehuis, een op re-integratie gerichte marktplaats in de hal van het gemeentehuis waar werkgevers en –nemers elkaar ontmoeten.

In een brief aan de gemeenteraad, waarin burgemeester Mirjam van ’t Veld dat schrijft staat ook dat de verbouwing van het voormalige Ballast-Nedam kantoor aan de Laan van Kronenburg in volle gang is. “Het COA betrekt na de verbouwing de beneden-, eerste en tweede verdieping”, schrijft zij.

“Er komt een receptie waar altijd beveiligers aanwezig zijn en waarbij iedereen zich moet melden. In het gebouw worden verschillende soorten ruimtes ingericht: slaapunits voor bewoners, recreatieruimte voor bewoners, natte ruimtes voor douchen, wasmachines en drogers, een kantoor voor COA-medewerkers, spreekruimtes voor COA en andere organisaties zoals vluchtelingenwerk, een Gezondheidscentrum Asielzoekers (dokterspost met wachtruimte en spreekruimte) en een informatieruimte voor bewoners.”

Angela Fine is door het COA als locatiemanager aangesteld. Met haar voert de gemeente regelmatig overleg. Daarnaast laat de gemeente zich adviseren door een expert op het gebied van vluchtelingen opvang en door inwoners uit Amstelveen. In een Raad van Advies zitten volgens de burgemeester ‘prominente mensen’, die meedenken over een succesvolle integratie van bevolkingsgroepen. Ook is er een klankbordgroep waarin omwonenden met politie, gemeente en COA effecten van de noodopvang signaleren en adviseren over mogelijke oplossingen. “Daarnaast heb ik met enige regelmaat contact met diverse vertegenwoordigers uit de Joodse gemeenschap”, meldt Van ’t Veld. In haar brief staat verder dat er niet alleen een centrale catering zal zijn, maar de vluchtelingen ook zelf moeten kunnen koken.  Samen met wethouder Jeroen Brandes is zij overigens recent naar Berlijn geweest, om de zien hoe de  opvang daar is geregeld.

 

Lees ook:Noodopvang vluchtelingen vertraagd
Lees ook:Burgemeester met dood bedreigd
Lees ook:Druk ‘open huis’ opvang vluchtelingen
Lees ook:Noodopvang: slaapruimten voor zes mensen
Lees ook:Amstelveen wil vluchtelingen in kantoorpanden

3 reacties op “Werkzoekenden aan de slag in noodopvang

  1. Anarchistje

    Wordt dat betaald werk of slavenarbeid tbv je uitkering? Wordt niet geheel duidelijk uit dit artikel. Mocht het tweede het geval zijn, dan is er genoeg gezegd en geschreven. Dan verdient dus de vluchtelingenlobby aan haar eigen vluchtelingen. En zou ik dat deze burgemeesteres zeer kwalijk nemen. Maar goed, CDA he.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anarchistje

    En oh ja, natuurlijk, even naar Berlijn. Op en neer en neer en op. Gewoon, omdat het wel betaald wordt door een ieder. Wijzer van geworden?? Want welk resultaat is daar behaald? En wie is deze expert die de gemeente adviseert? En wie zijn die inwoners die wel mogen meepraten? Beetje meer transparantie en duidelijkheid zou niet misstaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tomaat

    Naar Berlijn? Alsof we hier nooit eerder vluchtelingen hebben gehad. Te belachelijk voor woorden!
    Dat men werkelozen aan werk probeert te helpen is allemaal prima, maar ik word een beetje misselijk van het COA in deze. De top verdient daar giga en Jan Doedel krijgt niet meer dan een reisonkostenvergoeding. Bah!
    Geen wonder dat de PVV zo hoog in de peilingen staat. Men doet alle mogelijke moeite om de minstverdienenden, pechvogels en asielzoekers zo veel mogelijk ten elkaar uit te spelen.
    Dank u wel VVD, PvdA, CDA, BBA. De bodem voor haatzaaierij wordt onder uw leiding erg vruchtbaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.