Burgemeester met dood bedreigd

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

Burgemeester Mirjam van ’t Veld is in een persoonlijk aan haar gerichte anonieme brief met de dood bedreigd. De dreigementen hielden verband met de geplande noodopvang van vluchtelingen in Kronenburg. De inhoud van de brief was zo verontrustend dat de burgemeester aangifte bij de politie heeft gedaan, liet zij de gemeenteraad weten.

Het OM pakt volgens haar deze zaak hoog op. In een brief aan de gemeenteraad zegt Van ’t Veld niet alleen geschrokken te zijn, maar nog meer teleurgesteld over de mensen die haar bedreigen en hun opvattingen, ‘die kennelijk met een doodsbedreiging moeten worden opgelegd.’

Van ’t Veld: “Wij hebben als gemeente de verantwoordelijkheid op ons genomen vluchtelingen op te vangen. Dat doen wij niet als gemeente alleen, maar samen met vele vrijwilligers en de hele gemeenschap. Als burgemeester maak ik mij samen met het gemeentebestuur, politie en justitie hard voor een waardige en veilige opvang, met oog voor de situatie en de belangen van zowel de vluchtelingen als de omgeving.”

De burgemeester zegt niet te zullen wijken voor bedreigingen. “En ik vraag u om dat ook niet te doen”, schrijft zij aan de leden van de gemeenteraad. “Wij wijken niet voor bedreigingen, loze kreten en bangmakerij. Laten wij samen blijven staan voor de waarden die wij belangrijk vinden.”

 

Lees ook:Donkere dagen actie tegen inbraak
Lees ook:Nu 110 vluchtelingen in noodopvang
Lees ook:Burgemeester naar Spanje wegens operatie vader
Lees ook:Vluchtelingen boos door vertraging IND
Lees ook:Van ‘t Veld verlegen met nominatie wereldburgemeester

Eén reactie op “Burgemeester met dood bedreigd

  1. Jan

    Fijn met Trijntje bij Pouw nu. Eind goed, al goed.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.