Druk ‘open huis’ opvang vluchtelingen

kronenburgDuizend belangstellenden trok het ‘open huis’ bij de noodopvang voor vluchtelingen in Kronenburg donderdagavond (21 april). Dat meldt de gemeente. De noodopvang komt, zoals bekend, in het leegstaande kantoorpand dat voorheen door Ballast-Nedam werd gebruikt. Het is de laatste maanden verbouwd.

Voordat eind deze maand de eerste van 400 vluchtelingen er intrekken, gooide het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de deuren open voor omwonenden en geïnteresseerden, die de opvanglocatie van binnen konden bekijken.

Zij konden met eigen ogen zien hoe de vluchtelingen straks zullen worden opgevangen, vragen stellen aan medewerkers van het COA en de gemeente en ontdekken hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan dagbestedingsactiviteiten voor de vluchtelingen. Ook burgemeester Van ’t Veld en wethouder Brandes waren aanwezig.

“De vele steunbetuigingen, maar ook de vele vragen die we kregen, tonen de grote betrokkenheid van inwoners van Amstelveen.” zegt Van ’t Veld. Volgens Brandes werkt de gemeente goed samen met het COA, aan een humane opvang van vluchtelingen. “De gemeente wil dat vluchtelingen zich tijdens hun verblijf in Amstelveen prettig voelen, in het belang van zowel de vluchtelingen als van omwonenden,” zegt hij.

Bijzonder moment tijdens het Open Huis was toen een jonge bezoekster een aantal tekeningen voor de vluchtelingen aan de burgemeester gaf. Samen hingen zij de tekeningen aan de wand, als teken van welkom.

 

Lees ook:‘Sluiting opvang vluchtelingen gemiste kans’
Lees ook:Mensen gezocht voor klankbordgroep noodopvang
Lees ook:Burgemeester met dood bedreigd
Lees ook:Burg. vindt gang van zaken noodopvang triest
Lees ook:Noodopvang vluchtelingen nog onzeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.