Steun van Rabofonds voor busje Zonnehuis

logo_RabobankInternationaal mag er dan het nodige zijn misgegaan met zelfs de Rabobank met het onkreukbare imago (de bankwereld blijft nu eenmaal frauduleuze geldwolven trekken), regionaal hebben weer diverse organisaties geprofiteerd van bijdragen uit het coöperatief fonds van Rabobank Amstel en Vecht. De stichting Vrienden van de Zonnehuisgroep kreeg acht mille als bijdrage aan een nieuwe rolstoelbus voor veilig vervoer van bewoners der woonzorgcentra De Luwte en Theresia. In Amstelveen werd ook 8800 euro gegeven aan Scouting Kantankye voor een nieuwe vloer in het gebouw, waarop kinderen weer veilig kunnen spelen. Verder kregen de stichtingen Vita Welzijn en Advies (€ 5500) en Thuishuis Amstelveen (€ 5000) bijdragen voor respectievelijk ouderen leren om te gaan met iPad en een nieuwe inrichting van de gemeenschappelijke ruimte.

Stichting ‘Vier het Leven’, actief in Amstelveen en Ouderkerk, kreeg vijf mille om 200 ouderen uit beide plaatsen te laten genieten van een theatermatinee. Zes mille ging naar het Amstelbad in Ouderkerk voor renovatie van zwembadpopen.

Ruim 2.000 leden van Rabobank Amstel en Vecht hebben bepaald welke zes van de acht genomineerde projecten een bijdrage uit het Rabobank Coöperatief Fonds kregen. Een delegatie van de bank en de ledencommissie Coöperatief Fonds ging op 28 oktober op pad om de uitslag persoonlijk te brengen aan alle genomineerden. De zes projecten met de meeste stemmen wonnen hun aangevraagde bedrag. De twee overgebleven projecten ontvangen een aanmoedigingsprijs van € 2500. Dar waren roei-, zeil- en kanovereniging De Amstelgeuzen voor een nieuwe loods voor de kanoboten en Stichting Wereldbuur voor professionele taalcoaches ter begeleiding van trainingen. In taal werd ruim 43 duizend euro uitgekeerd.

Het Rabobank Coöperatief Fonds helpt verenigingen, stichtingen en instellingen door een deel van haar winst beschikbaar te stellen om lokale initiatieven, bedoeld om de buurt mooier of beter te maken, een steuntje in de rug te bieden.

Verenigingen, stichtingen en instellingen uit de regio kunnen doorlopend aanvragen indienen. Een commissie van leden van de bank nomineert vervolgens projecten voor de verkiezingen. Daarna bepalen leden van de bank via online verkiezingen welke bijdrage de genomineerden winnen. Naast de verkiezingen voor grote projecten boven de € 2.500, stelt het fonds ook een deel van de winst beschikbaar voor kleine projecten onder de € 2.500. Overzicht van alle projecten die in 2013 een bijdrage kregen op www.rabobank.nl/amstelenvecht onder het kopje “Coöperatief Fonds”.

Lees ook:Rabogeld voor drie Amstelveense projecten
Lees ook:Amstelveense projecten genomineerd voor Rabosteun
Lees ook:Rabo steunt bouw scouting clubhuis aan de Poel
Lees ook:Rabobankgeld voor twee Amstelveense projecten
Lees ook:Verenigingen kunnen weer geld vragen aan Rabofonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.