Rabo steunt bouw scouting clubhuis aan de Poel

De Amstelveense (water) scoutinggroepen die aan de Poel hun nieuwe onderkomen bouwen, krijgen een financieel steuntje in de rug van de Rabobank Amstel en Vecht. Stichting Scouting aan de Poel, Keizer Karel-, Radboudgroep en Stichting Scouting Livingstone ontvangen elk duizend euro.

Buurtbewoners die, begeleid door Cardanus, een kunstwerk maken krijgen daarvoor een bijdrage van 2200 euro, een muziekproject voor leerlingen uit het basisonderwijs wordt gesteund met duizend en een interactief project ‘Moving Buildings’ van P60 voor jongeren met 2200 euro.. Dat geld komt uit het Rabobank Coöperatief Fonds, waarin jaarlijks een deel van de winst wordt gestort voor maatschappelijke initiatieven. Leden kunnen projecten voordragen, waaruit een keuze wordt gemaakt. Deze keer krijgen, behalve enkele kleinere projecten, elf verenigingen en stichtingen in de bankregio een bijdrage.

Verder wordt geld gevoteerd voor een uitstapje naar Avifauna met De Zonnebloem, afdeling Duivendrecht. Stichting Forteiland Pampus kan aan de slag met een leskist over de Stelling van Amsterdam. De vrijwillige brandweer in Abcoude krijgt  een bijdrage voor een boek over 75 jaar lokale brandweer. In dezelfde plaats is een steuntje in de rug gegeven voor een schaatsclinic tijdens ‘Venen on Ice’, deze winter voor de bovenbouwjeugd uit Abcoude en Baambrugge. In totaal werd ruim dertien mille uitgekeerd.

In het Rabobank Coöperatief Fonds stort Rabobank Amstel en Vecht jaarlijks een percentage van haar winst om verenigingen, stichtingen en instellingen in de omgeving te ondersteunen. Een commissie van leden van de bank bepaalt welke projecten een bijdrage ontvangen. In september 2011 komt de commissie weer bij elkaar. Er is dan € 15.000,- beschikbaar voor kleine projecten.  Ook in 2011 organiseert Rabobank Amstel en Vecht weer de verkiezingen voor het Rabobank Coöperatief Fonds. Het is dan niet de ledencommissie die bepaalt welke projecten een bijdrage ontvangen, maar het zijn dan alle leden van de bank door middel van een verkiezing. Verenigingen, stichtingen en instellingen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage uit het fonds, kunnen hun projectaanvragen voor de verkiezingen indienen voor 15 september 2011. Er is ongeveer € 65.000,- te verdelen.

Lees ook:Rabogeld voor kindercarnaval en Nesser vrouwen
Lees ook:Verenigingen kunnen weer geld vragen aan Rabofonds
Lees ook:Rabobankgeld voor twee Amstelveense projecten
Lees ook:Rabofonds keert weer geld uit aan verenigingen
Lees ook:Steun van Rabofonds voor busje Zonnehuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.