Koops tegen 50+ vrouwen: ‘uw talenten zijn nodig’

“U hebt zoveel talenten die we hard nodig hebben in de maatschappij. Laat u zelf en uw talenten nog meer zien”. Dat advies gaf wethouder Jacqueline Koops vorige week tijdens de bijeenkomst “Maak werk van uzelf’, bedoeld voor vrouwen van 50+. Er waren er ongeveer zestig aanwezig. Of iemand nu zakelijk, creatief of zorgzaam is, zij moet werk van zichzelf maken, was de boodschap in de diverse workshops. En doe je dat? De inzichten die de dames werden aangereikt varieerden van welke kleur kleding hen het meest tot hun recht laat komen tot welke talenten er op het CV moeten worden genoemd. Deze bijeenkomst was georganiseerd op initiatief van de ouderenorganisaties PCOB en Unie KBO, samen met UWV werkbedrijf, en onderdeel van het landelijke project Maak werk van uzelf!. Doel: verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt voor 50+ vrouwen die al enkele jaren geen betaald werk meer doen.Koops vertelde enthousiast over haar werk en de stappen die zij in haar carrière maakte. Ze stak de vrouwen in de zaal een hart onder de riem. Ook de gemeente wil de vrouwen een handje helpen, zei ze. De dames kunnen bij verschillende diensten een snuffelstage lopen om indruk te krijgen van het werk. Ook andere werkgevers zouden vrouwen op die manier kunnen helpen zich te oriënteren op de arbeidsmarkt, binden de organisatoren.

Kleuradviseur Ada de Groot leidde één van de workshops. “Als je de kleuren kiest die bij jouw type passen, kom je beter tot je recht en heb je meer zelfvertrouwen”, zei ze. De vrouwen die voor haar spiegel gingen zitten waren verbaasd over het effect van kleuren. “Met zwart val ik negatief op, heb ik hier geleerd”, constateerde Monique (62).
Veel vrouwen denken zelf dat hun leeftijd een beperking is. Ze vinden het moeilijk uit te leggen wat zij een werkgever kunnen bieden. In een van de workshops werd uitgelegd hoe men een goed CV kan maken (solliciteren anno 2012) en hoe talenten te verwoorden. Dirk Boom van Seniorweb vertelde hoe via de computer vacatures te zoeken en zichzelf te presenteren via social media. Een aantal vrouwen wilde meer weten over het starten als zelfstandig ondernemer. “Ik ben beeldend kunstenaar en wil graag onderzoeken hoe ik mezelf beter kan profileren”, zei Natalja (54).

Als vervolg van de dag probeert de organisatie snuffelstages te regelen. Verder kunnen de vrouwen elkaar helpen met netwerkcontacten. Een andere vervolgmogelijkheid is de ééndaagse talentworkshop voor wie nog niet goed weet wat haar talenten zijn.

 

 

 

Lees ook:Zestig ‘powervrouwen’ op meeting D66
Lees ook:Sport voor zwangere vrouwen
Lees ook:Aparte ruimte voor vrouwen in buurtkamer
Lees ook:PvdA: zoeken met vangnet naar minima
Lees ook:Omgaan met mensen met alcoholprobleem

Eén reactie op “Koops tegen 50+ vrouwen: ‘uw talenten zijn nodig’

  1. Jaqueline Janse

    U maakt uzelf belachelijk mevr. Koops. Dat zeg ik als ervaringsdeskundige die in een kleine 2 jaar een 150 sollicitaties heb verstuurd. Enkel wat flexwerk en ver beneden mijn niveau. Leeftijdsdiscriminatie bestaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.