Sport voor zwangere vrouwen

Energiebrigade_stijl_Collage 700x700Omdat zwangere vrouwen sporten vaak als eerste laten schieten, is er vorige week speciaal voor hen – en recent bevallen moeders – een sportprogramma in Amstelveen geïntroduceerd. Het wordt aangeboden door de EnergieBrigade, vorig jaar opgericht door Josine Gräfe, die hier samenwerkt met kinderopvanginstelling KinderRijk. In Amsterdam draaide het al eerder. Zwangere vrouwen kunnen er in Amstelveen voor op maandag terecht in Park Middenhoven. Een proefles is gratis, daarna betaalt men € 95 voor tien en € 180 voor twintig lessen.

Terwijl zwangere vrouwen vaak met sporten stoppen, hebben zij juist de energie en fitheid die het geeft nodig, zegt Gräfe, die voor die doelgroep aparte sportprogramma’s ontwikkelde. Ze zegt vrouwen te helpen ‘goed voor zichzelf te zorgen, stress te reduceren en elkaar te inspireren’. Haar advies: “Steek energie in jezelf en elkaar en je krijgt er energie voor terug”. De sportprogramma’s van de EnergieBrigade vinden plaats in de buitenlucht. Bij slecht weer is er een binnenlocatie, zodat de lessen altijd door kunnen gaan.

 
Het aanbod bestaat overigens uit diverse trainingsprogramma’s: BellyBoost, voor zwangere vrouwen; MamaBoost, voor recent bevallen moeders; BabyBoost, voor moeders met babies;
KidsBoost, voor moeders met peuters/kleuters. Ook is er nog ‘EnergyBoost’, gevarieerde ‘workouts voor meer energie’.

BellyBoost en MamaBoost zijn volgens Gräfe zorgvuldig samengesteld en gescreend door een verloskundige, bekkenbodemspecialist en personal trainer. “Alle oefeningen zijn dus veilig en worden gegeven door gediplomeerde trainsters”.

Workshops

BabyBoost en KidsBoost zijn nieuwe programma’s, samengesteld door de EnergieBrigade en bedoeld om de moeders een stevige workout te geven en de kleintjes te laten meedoen op hun eigen niveau. In Amstelveen wordt gestart met BabyBoost en KidsBoost, op maandag respectievelijk om 10.00 en 11.00 uur. Naast trainingen geeft de EnergieBrigade ook workshops over gezonde voeding, omgaan met stress, opvoeding en andere relevante onderwerpen.
www.energiebrigade.nl. Voor vragen: [email protected].



 


Lees ook:Voorlichting over borstvoeding
Lees ook:Stress en de rol van psychische klachten
Lees ook:Expositie duurzame energie in raadhuis
Lees ook:Stichting wil gesprekskring voor Amstelveense stiefmoeders
Lees ook:Basiscursus Naaien in Open Hof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.