Directeur Wim Bouman vertrekt bij Cardanus

Wim Bouwman

Plaatsvervangend bestuurder Wim Bouman van Cardanus verlaat die organisatie per 1 januari. Hij heeft er 22 jaar gewerkt, waarvan de laatste in zijn huidige functie. Die zijn voor hem het moeilijkst geweest. Hij wordt nu directeur bedrijfsvoering van een Amsterdamse welzijnsorganisatie. Onder zijn leiding, tijdens een periode waarin Cardanus onevenredig zwaar onder vuur lag van de gemeente (nadat de politiek jarenlang had zitten slapen), werden diverse reorganisaties uitgevoerd. Vooral de uit de hand gelopen kosten en prestaties  van het Jongerenwerk zorgden voor deining, nadat die door onderzoek van burgers boven tafel waren gehaald.  De OR kwam in verzet en directeur plus Raad van Toezicht werden de laan uitgestuurd. Bouman werd aangesteld als bestuurder en moest de lastige confrontatie aan met de gemeente, waarbij Cardanus inmiddels blijkbaar geen goed meer kon doen. Bouman vertrekt bij een nu sterk afgeslankte instelling.Volgens Cardanus staat de stichting er ‘onder de huidige omstandigheden’ nu financieel gezien relatief gezond voor. Er is een sluitende begroting voor 2013. In samenwerkingmet collega-instelling VITA is ook – overeenkomstig het gemeentelijke beleid – de nieuwe werkwijze ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ geïntroduceerd. Voorzitter Jan Hogema van de Raad van Toezicht neemt gedurende een half jaar de leiding van de organisatie als interim bestuurder over. De Raad van Toezicht van Cardanus zegt het vertrek van Bouman te betreuren, maar hem erkentelijk te zijn voor de wijze waarop hij zich gedurende de afgelopen periode ‘met hart en ziel heeft ingezet om Cardanus een kans te geven op een bestendige toekomst’.  Volgens de Raad is dankzij Boumans visie en betrokkenheid, kwaliteiten als bestuurder en bindende kracht – ondanks de turbulente omstandigheden – veel tot stand gebracht.

De periode van een halfjaar, waarin Hogema de organisatie bestuurt, kan worden verlengd als onverhoopt blijkt dat Cardanus in 2013 moet afbouwen, omdat de gemeente haar de aanbesteding van het welzijnswerk in de wijken – zo ongeveer de enig overgebleven taak – niet gunt. Om de overstap naar het bestuur mogelijk te maken heeft hij uiteraard met onmiddellijke ingang zijn lidmaatschap van de Raad van Toezicht beëindigd. Paul du Bois, lid van de Raad, heeft het voorzitterschap overgenomen.

Jan Hogema is sinds enkele maanden gepensioneerd, maar deed volgens de Raad in zijn arbeidzame leven veel ervaring op in welzijnsorganisaties als manager en interim-bestuurder (o.a. bij Meerwaarde in de Haarlemmermeer en Mee Veluwe). De Raad van Toezicht meent met de benoeming te hebben voorzien in de noodzakelijke continuïteit van het beleid en het bestuur van Cardanus.

 

 

Lees ook:Nieuwe Raad van Toezicht bij Cardanus
Lees ook:VVD juicht verandering bij Cardanus toe
Lees ook:Voorzitter bestuur ziekenhuis weg
Lees ook:Nieuwe directeur KNGF Geleidehonden
Lees ook:Cardanus wil sterk afgeslankt verder met welzijn in wijken

Eén reactie op “Directeur Wim Bouman vertrekt bij Cardanus

  1. Herbert Raat

    Geachte heer Bouman,
    Dank voor al uw inspanningen voor Amstelveen en Cardanus. Veel succes met de nieuwe baan in Amsterdam en alle goeds.
    Herbert Raat

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.