Nieuwe directeur KNGF Geleidehonden

Meta Neeleman

De raad van toezicht van KNGF Geleidehonden heeft Meta Neeleman (49) benoemd tot directeur-bestuurder. Zij volgt Peter van der Heijden op, die interim bestuurder was, en treedt 1 april in dienst. Neeleman was tot nu toe zes jaar lang directeur-bestuurder van Theater Orpheus in Apeldoorn.

Daar ziet zij, naar haar zeggen, met grote regelmaat geleidehonden die ervoor zorgen dat mensen met een beperking toch naar (bijvoorbeeld) het theater kunnen. “Ik zou graag mijn steentje bijdragen aan het verder ontwikkelen en vernieuwen van de organisatie die deze bijzondere honden opleidt”, zegt ze.

Zowel de raad van toezicht als het managementteam van KNGF Geleidehonden zeggen uit te zien naar de komst van Neeleman.

Volgens interim-voorzitter van de RvT Mijntje Lückerath heeft Neeleman veelzijdige ervaring in managementfuncties. “Wij zijn ervan overtuigd dat Meta de in de organisatie aanwezige kwaliteiten optimaal weet in te zetten.”

Van oorsprong is Neeleman journalist en werkte zij achtereenvolgens bij de regionale en publieke omroep, Vereniging Eigen Huis en de laatste zes jaar als directeur-bestuurder bij Theater Orpheus in Apeldoorn. Volgens haar staat die organisatie nu als een huis en ziet zij uit naar haar ‘nieuwe uitdaging’.

Waarnemend directeur

Peter van der Heijden, die de afgelopen periode als waarnemend directeur de organisatie heeft geleid, gaat zich weer volledig richten op zijn taken als operationeel manager Training & Cliëntenzorg.

 

 

 

Lees ook:Depot voor doppenactie KNFG Geleidehonden
Lees ook:Vrijwilligers gezocht voor KNGF Geleidehonden
Lees ook:B&W nu aan ‘t vergaderen op KNFG
Lees ook:Koningin bij KNGF
Lees ook:100ste KNGF-pup in Amstelveens gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.