Veeningen aan praattafel over Schiphol

 

Maaike Veeningen

In navolging van vorige Amstelveense wethouders, zoals haar voorganger Jan-Willem Groot (CDA) is nu wethouder Maaike Veeningen (D66) gekozen als vaste vertegenwoordiger van diverse gemeenten in de regio aan de zogenoemde Alderstafel. Die beoogt een onderhandelingstafel te zijn, een praatclub van zo ongeveer alle bij de luchthaven betrokken partijen.

Veeningen vertegenwoordigt de gemeenten in het binnengebied rond Schiphol. “Gezien het beperkte aantal plekken aan de onderhandelingstafel was het geen vaststaand gegeven dat Amstelveen zou kunnen aansluiten namens de gemeenten”, zegt de gemeente in een persbericht.

Volgens Veeningen loont samenwerken, zeker als het om Schiphol gaat, waartegen overigens al decennia lang actiegroepen tegen geluidhinder te hoop lopen. Maar volgens Veeningen ontstaat door gezamenlijk optrekken van Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer een sterke positie. “De komende periode geven we de samenwerking met Uithoorn en Aalsmeer maar ook met de overige gemeenten in de regio verder vorm,” zegt ze.

 

Amstelveen maakt deel uit van de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS), een samenwerkingsverband van 4 provincies en 43 gemeenten. De BRS vaardigt zes delegatieleden af naar de Alderstafel. Doel is de belangen te behartigen van de regio bij het Rijk en de Luchtvaartsector. Het gaat om ontwikkeling van de luchtvaart en luchthaven in relatie tot de omgeving. De BRS zal in 2015 onderdeel gaan uitmaken van de Omgevingsraad Schiphol, de zoveelste instantie die zich met de overigens gewoon doorgroeiende luchthaven bezighoudt.

Lees ook:Veeningen voor groei Schiphol
Lees ook:´Groei Schiphol alleen bij mnder hinder´
Lees ook:Gemeente krijgt vijf miljoen voor opknapbeurt Schiphol
Lees ook:Meepraten over zoveelste aanpak Schiphollawaai
Lees ook:GL hekelt haast en gekonkel groei Schiphollast

Eén reactie op “Veeningen aan praattafel over Schiphol

  1. gjzn

    Lelystad lonkt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.