Gemeente krijgt vijf miljoen voor opknapbeurt Schiphol

Voor het opknappen van Uilenstede heeft de gemeente 5 miljoen euro subsidie gekregen van de Stichting Leefomgeving Schiphol. In totaal deelde die maandag negen miljoen euro uit voor allerlei projecten die de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven moeten verbeteren. gekregen om het studententerrein Uilenstede onder de rook van Schiphol op te knappen. Symbolisch kreeg wethouder John Levie van ruimtelijke ordening  maandag een cheque uitgereikt. Die werd hem overhandigd door staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu, gedeputeerde Tjeerd Talsma en directeur Jos Nijhuis van Schiphol. Aalsmeer en Uithoorn krijgen respectievelijk 2,8 miljoen en 1,2 miljoen euro om nieuwe recreatiegebieden te ontwikkelen. De stichting is een vrucht van de zogenoemde Alderstafel, een praatclub, waarin allerlei belangengroepen, overheden en vertegenwoordigers van de luchtvaart zitten. De groep draagt de naam van Hans Alders, de voorzitter, en adviseert het kabinet over de groei van de luchthaven en de kwaliteit van de leefomgeving. In totaal verdeelt de stichting 30 miljoen euro. Dat geld komt van Rijk, provincie en luchthaven Schiphol.

Lees ook:Gemeente wil ‘Schiphol subsidie’ voor Uilenstede
Lees ook:Uilenstede zoek tegelwijsheden
Lees ook:Veeningen aan praattafel over Schiphol
Lees ook:GroenLinks en D66: toenemend gebruik Buitenveldertbaan
Lees ook:SLS verdeelt € 20 miljoen voor leefbaarheid Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.