VVD dankt kiezers voor meerderheid

VVDNIEUW2Lijsttrekker Herbert Raat van de VVD heeft op zijn weblog de kiezers van Amstelveen bedankt. De partij kreeg een kwart van de stemmen, de tweede partij (D66) ongeveer 19 procent. Het betekent dat twee liberale partijen 44% van de stemmen kregen, de andere acht partijen verdeelden de overige 56%. De VVD haalde tien zetels, een meer dan bij de vorige verkiezingen, ondanks uitbreiding van het aantal partijen.

“Fantastisch”, zegt Raat.  “Voor de derde keer mocht ik de lijsttrekker zijn. Een grote eer, maar ook veel verantwoordelijkheid. In 2010 en 2014 bleven we de grootste partij met negen zetels. We zijn nu voor de derde keer achtereen de grootste geworden en hebben zelfs een extra zetel gewonnen.”

Hij vindt dat men in de politiek winst niet cadeau krijgt. De zege is volgens hem niet vanzelfsprekend. “Vaak wordt er gezegd dat Amstelveen een VVD-bolwerk is, maar winst is zeker geen automatisme.”

Raat prijst de VVD-campagne onder leiding van voorzitter Claudio Mancinelli. “Toch is de overwinning niet alleen de danken aan de campagne. Door de jaren heen werken we met een groot aantal mensen elke dag voor Amstelveen. We zitten in de vezels van de samenleving. Daar worden we nu voor beloond.” Hij zegt aan de slag te gaan met de vorming van een nieuw college. “Het doel is een goed en stabiel college te vormen, dat is waar Amstelveen behoefte aan heeft en op rekent.”

 

 

Lees ook:D66 grote winnaar, VVD blijft grootste
Lees ook:Herbert Raat fractievoorzitter VVD
Lees ook:VVD gegroeid, coalitie behield huidige sterkte
Lees ook:VVD in bolwerk Amstelveen nog nipt grootste
Lees ook:PVV ook in Amstelveen derde partij

33 reacties op “VVD dankt kiezers voor meerderheid

 1. gerben

  Eenzaam at the top.

  Meest economisch voordelig is als de oude coalitie doorgaat als nieuwe coalitie.

    /   Beantwoorden  / 
 2. App

  Eén van de tien Amstelveners (9.000 van de 90.000) heeft op de VVD gestemd.

  Aangezien zelfs het Amstelveens Nieuwsblad (het mededelingenblad van de gemeente) in verkiezingsverkiezingstijd het uiterlijk had van een liberale partijkrant, had het nog veel erger kunnen zijn.

  Amstelveen lijkt wel een éénpartijstaat. Veel mensen denken zodoende dat hun woonplaats zónder VVD in elkaar zou storten. Dat veel huidige en toekomstige lokale narigheid juist door de liberalen is veroorzaakt, wordt hun namelijk niet eerlijk verteld.

  Volgens Raat is de overwinning niet te danken aan de verkiezingscampagne van zijn partij. Dat klopt, want feitelijk voert hij al acht jaar campagne voor zichzelf, met welwillende medewerking van de lokale media.

  SP-er Frank Bikker schreef op dit forum *) dat hij zeer veel tegen Raat heeft en dat hij het voor 85% oneens met hem is, maar hij prees de liberale voorman om het feit dat hij zijn beleid krachtdadig uitvoert.

  Dat is het Raat-effect: Wanbeleid, foute beslissingen en hobbyisme worden acceptabel gemaakt omdat zij zo overtuigend (mét foto van Herbert Raat van de VVD) worden gepresenteerd.

  Dankzij de lokale media kon Raat de sterke man van Amstelveen worden. Onze RaatPoetin.

  *) Zie: ‘Bloedeloos debat raadsverkiezingen’, 20/3 jl.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias

   Liegen met cijfers dus. Niet alle door u genoemde Amstelveners waren stemgerechtigd, maar tweederde ervan. Daarvan kwam 57% opdagen en kreeg de VVD dus een kwart. De overige 75% was voor de versnipperde andere negen partijen. Als het eveneens liberale D66 daarvan wordt afgetrokken, komen de acht op ruwweg de helft. Maar die zijn volgens u dus verstandig, want stemden niet op uw nachtmerrie Raat.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Kritische burger

   Juist, als ene Frank Bikker zijn zgn SP hart laat spreken, dan weet ik het wel. Ik ben weg bij de SP.Te vaak beoordeelt hij Raat als een geweldige bestuurder. Dat kan niet des SP’s zijn.

     /   Beantwoorden  / 
 3. App

  Volgens u noemde ik een meerderheid van de kiezers onverstandig omdat zij op de VVD hadden gestemd. In een andere reactie schreef u dat een kwart van de Amstelveners op de VVD had gestemd.

  Geen van beide is juist en kan dus – in uw woorden – als ‘liegen met cijfers’ worden betiteld. Ik wilde even laten zien hoe eenvoudig en bedrieglijk dat is.

  Feit is dat 28.539 van de 37.560 stemmers (55.716 van de 64.737 kiesgerechtigde Amstelveners) níet op de VVD hebben gestemd.

  Dat is een – in mijn ogen – verstandige meerderheid die zich niet door de mooie praatjes en talrijke foto’s van de Rattenvanger van Amstelveen in de luren hebben laten leggen.

  In uw cijferleugen veegde u D66 op één hoop met de VVD. Dat is bedrieglijk maar toch niet geheel onterecht. De lokale D66 laat zich inderdaad door Raat (VVD) leiden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Zeg maar rustig ringeloren. Voor de rest verdraai mijn woorden maar weer. Datnzijn we genoegzaam wel van je gewend.

     /   Beantwoorden  / 
   1. App

    Jij schreef over Raat:
    “Ik heb zeer veel tegen de man, maar het beleid wat hij voorstaat voert hij krachtdadig uit. Alleen als SP’er ben ik het voor 85% niet met hem eens.”

    Daarmee prees jij toch Raats krachtdadigheid?

      /   Beantwoorden  / 
    1. p.g. van faassen

     Ik ben het niet vaak met Van Waning eens, maar hier heeft hij wel gelijk.

     Frank is natuurlijk geen echt lid van de sekte (SP), hij probbert met iedereen vriendjes te zijn.

     Gelukkig hebben we dat allemaal in de gaten.

     Niet alleen hier hoor.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Frank

      Je bent braaahaaf, braaf, Peter 😂😂😂

        /  
   2. App

    Frank, geef eens antwoord. Hoe heb ik jouw woorden verdraaid? Of is dit weer zo’n valse beschuldiging waarmee ik al eerder te maken heb gehad?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Elias

   Feit blijft dat de VVD – of je het er nu mee eens bent of niet – helaas volgens velen de grootste partij is geworden. Zo gaat dat nu eenmaal in een democratie, ook al is die in dit geval niet de uwe (want democratie is dat pas echt volgens u als die met uw standpunt overeen komt). De negen partijen die de meerderheid vormden waren het ook niet met elkaar eens, anders waren zij niet met z’n negenen.

     /   Beantwoorden  / 
  3. App

   Gefeliciteerd, Elias..

     /   Beantwoorden  / 
 4. Rotary-vriendje

  Herbert Raat is over zijn houdbaarheidsdatum heen. Maar wat moet de man. Hij heeft kennelijk niet de capaciteiten om naar Den Haag te gaan. Ja, hij is daar woordvoerder van een of andere VVD-er geweest. Lullen kan ie wel. Inhoudelijk is de man erbarmelijk. Een vluchteling die het hier niet bevalt gaat maar terug. Dat schofterige niveau gaat erin als koek bij de Westwijk-elite. In het lijsttrekkersdebat werd hij met boe-geroep weggehoond. Inhoudsloos en geen sterk verhaal.

  Hoor de scooters op het plein,
  die handhaving te slim af zijn.
  Wat met negen zetels heel bedroefd
  niet is gelukt wordt nu beproefd.
  Een tiende in de wacht gesleept
  met spierballentaal wordt er gedweept
  dat men zijn geluk niet hoeft te komen halen
  als men weigert met tegenprestaties te betalen.
  Alleen zij die hebben gepresteerd
  worden hier het meeste gewaardeerd.
  Kansen pakken of retoriek
  voor de bühne, het publiek,
  als de overheid mag kwijnen,
  zal de engel wel verschijnen,
  bij geloof in des mensen eigen kracht
  sleept men successen in de wacht,
  dat zelfs het proletariaat zich zal verheffen
  en dat met zal beseffen,
  dat wie niet het beste van zichzelf
  laat lichten in het Stadshartgewelf
  dan dooft het ongekleurd namiddaglicht
  zelfs voor Raats aangezicht.
  Tien zetels zullen u verwonderen,
  maar mochten ze u bedonderen
  van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avond laat
  wendt u zich dan maar tot de Raad
  of een één of ander schietgebed
  dat meer doet dan het WMO-loket
  en als u daar zelfs geen genade vindt
  dan bent u wellicht doof en blind.

    /   Beantwoorden  / 
  1. App

   De nieuwe stadsdichter, hopelijk kritischer dan de huidige stadhuisnar.

   Om de handhaving te ontlopen, hoef je trouwens niet slim te zijn. Gewoon maling hebben is al voldoende. Die verbodsborden dienden alleen als aanleiding tot alweer een foto van Herbert Raat in de lokale media. Scooter-, alcohol- en rookverbod bij Bieb/Venstra worden niet gehandhaafd en de pakkans is nihil.

   Van Raat zijn wij voorlopig niet af. Nóg vier jaar zelfreclame mét foto.. Kan hij niet ergens burgemeester worden? Praatjesmakers doen het goed in dat ambt.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Frank

   Nou Raat liet nog een gaatje open. Zou me niets verbazen als ie hier de coalitie op poten heeft gezet, zijn biezen pakt naar hogere sferen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kritische burger

    Nee hoor, daar heeft hij de capaciteiten niet voor, anders was dat allang gebeurd. Hij mag zich gelukkig prijzen met dit Amstelveengedoe. Nu ook nog eens zonder Brandes. Hopelijk komt er een heel sterke oppositie. Raat heeft zijn langste tijd gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  3. App

   Wishful thinking.

     /   Beantwoorden  / 
 5. App

  Elias, u schreef: “Democratie is dat pas echt volgens u als die met uw standpunt overeen komt.”

  Waarop baseert u die nonsens?

  Democratie is juist gebaseerd op de vrijheid en mogelijkheid tot kritiek en tegenspraak.

  Herbert Raat houdt niet van dit principe en Johan Bos heeft er maling aan. Die overeenkomst tussen de bestuurder en de journalist verklaart de warme band tussen beide heren. zulks ten nadele van het functioneren van onze lokale democratie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Ach, ik heb een – volgens u warme – band met alle partijen in de raad. Logisch dat u er maar één wilt zien. Uw tegenspraak gaat overigens altijd een richting uit.

     /   Beantwoorden  / 
  2. App

   JB, berichten in lokale media zijn altijd positief over alles wat wethouder Raat (VVD) doet of meldt. Mijn tegenspraak dient als broodnodig tegenwicht.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Per definitie bent u dus tegen. Is dat de journalistiek die u wenst?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Geldt dan ook niet voor de hr. App die beroemde uitspraak van de pot verwijt de ketel enz.?

       /   Beantwoorden  / 
  3. App

   De democratisch gewenste journalistiek is een onafhankelijke, onpartijdige, onbevooroordeelde en betrouwbare controleur van de politieke, bestuurlijke, economische en bureaucratische machten. Daarvan is in Amstelveen helaas geen sprake.

   Ik ben geen journalist. Ik hoef alleen regels van wet, fatsoen en gebruiksvoorwaarden te respecteren. Verder mag schrijven wat ik wil, want ik ben niet gebonden aan journalistieke regels en ethiek. Mijn vrijheid van meningsuiting zou niet minder groot mogen zijn dan de persvrijheid.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    U weet dus exact wat ik moet doen, waar u zich niet aan hoeft te houden, maar u stelt vast dat ik het niet goed doe. Wat een narigheid. Vrijheid van meningsuiting? Laat me niet lachen. Die wilt u niet echt. Als u meent beledigd te zijn, grijpt u naar wet enzovoort.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Frank Bikker

  Hierbij wil ik de kiezers op de SP bedanken voor hun in ons gestelde vertrouwen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. App

   Ons? Hoeveel voorkeurstemmen waren er op jou uitgebracht, Frank?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Effe zoeken, jongen, maar gemakkelijk te vinden, maar wat wil je zeggen met deze vraag ?

      /   Beantwoorden  / 
 7. App

  JB, meningsvrijheid is niet om te lachen. Het is een grondrecht dat niet willekeurig mag worden afgepakt maar dat zelf ook niet mag worden misbruikt. Bij het uitoefenen van zijn of haar vrijheid van meningsuiting blijft iedereen verantwoordelijk volgens de wet. Denk bijvoorbeeld aan de Auteurswet, het wetboek van Strafrecht en racismebepalingen.

  Journalisten moeten zich aan specifieke regels houden om aanspraak te kunnen maken op journalistieke status, vrijheden en voorrechten.

  Ik mag en kan dus sommige dingen niet die u wél mag en kunt. Omgekeerd geldt dat echter ook, als u tenminste als journalist wilt worden beschouwd en behandeld.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   U weet weer alles over de regels voor journalisten, wat die mogen en niet mogen. Verbaast mij niet. Verder ken ik alles wat u zegt al. Hoe ik mijzelf beschouw doet er niet toe. Ik laat aan anderen over wat die in mij zien. Ook van u trouwens, al hebt u per definitie geen achting voor wat ik doe. Mij een worst.

     /   Beantwoorden  / 
 8. App

  Iedere burger zou de regels voor de journalistiek moeten kennen om te kunnen beoordelen of hun democratie wel goed wordt bewaakt.

  Ik zeg niet wat u moet doen, maar ik weet wel wat u moet laten.

  Itt wat suggereert, heb ik nooit iemand belemmerd om zijn/haar mening te uiten. U wel, door mij zonder geldige reden te verbannen.

  Ik heb veel waardering voor wat u doet, maar niet altijd voor de manier waarop: partijdig en bevooroordeeld. (Ik slijm niet, zoals Frank.) Dat is mijn persoonlijke mening. Anderen mogen en kunnen daar anders over denken.

  Vriendelijke groet vanaf Golfcentrum Amsteldijk.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Slijmbal

   Wat doe jij nu dan?

     /   Beantwoorden  / 
  2. App

   Partijdig en bevooroordeeld. Noem je dat slijmen, Frank?

     /   Beantwoorden  / 
 9. PVV ( afd. Dichterlijk)

  De VVD wint, een 10 met een gniffel.
  De SP verliest, een 2 met een sniffel.

  De uitkomst is rampzalig.
  The Winner takes it all!
  No time for losers, ’cause we are the champions!
  The loser has to fall.

  De VVD, eerlijk is eerlijk, houdt zich aan zijn woord:
  De sociale zekerheid wordt vermoord.

  Al die willen met Mark gaan varen,
  moeten mannen met zwaarden zijn.
  Geertje, Alex en Sybránd,
  Die hebben zwaarden, die hebben zwaarden.
  Jesse en ook Lodewijk
  let er maar op, zij varen mee!

  Hoezee voor de VVD: Bis-! Marck Rutte**
  En ja, dag zorg en dat is het meest k..te!*
  zeg de status ook maar Tabé!

  De vluchteling loopt tegen een muur..
  Vadertje Staat is zo dood als een pier..
  In Nederland(,Zie-!)brandt(!)Het Vagevuur..**
  Want wat een hel is het hier!

  Het zwartboek, dikker en zwarter dan ooit, is uit!**

  * 18+! Ouderlijk toezicht word geadviseerd!
  **op meerdere manieren leesbaar..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.