D66: Knap hardlooproutes op

Robert Zuidbroek

Nu de verkiezingen er aan komen, roepen politieke partijen het ene na het – naar hun mening – aardigheidje voor de burger. Zo lanceerde D66 dit weekend het voorstel dat de gemeente maar eens iets moet doen aan achterstallig onderhoud van hardlooproutes. Raadslid Robert Zuidbroek gaat er in een raadscommissie over praten.

Hij wil dat de gemeente gaat inventariseren hoe het er mee staat en komt met een actieplan voor het opknappen wat er aan ontbreekt. Wat sporten is gezond voor de burgers en zij moeten op de populaire hardlooproutes terecht kunnen, vindt hij.

“Sporten is gezond op elke leeftijd. Niet iedere Amstelvener sport bij een vereniging of in een sportschool”, zegt hij. Hardlopen is, volgens hem, een erg geliefde sport in Amstelveen. Hij meet dat af aan de populariteit van de door het blad Amstelveenz georganiseerde marathon. “Met zowel de stad, de polders en het Amsterdamse Bos in de buurt zijn er veel plekken om van te genieten van deze sport.” Maar toch worden de gebruikte hardlooproutes naar zijn mening niet overal adequaat onderhouden. “Na een flinke regenbui veranderen sommige routes in een grote modderplas, zoals bij het hardlooprondje om de Poel. Ook het jaagpad langs de Amstel kan wel een opknapbeurt gebruiken.”

D66 zegt het belangrijk te vinden alle Amstelveners te stimuleren om te sporten en voldoende te bewegen. En om de drempel daarvoor omlaag te brengen, is onderhoud nodig, zegt Zuidbroek.

 

 

Lees ook:D66 prijst cultuurbeleid eigen wethouder
Lees ook:CDA komt met actieplan voor meer sport
Lees ook:Gratis jumpen op sport- en cultuurkaart
Lees ook:Drie nominaties Sportvereniging van het Jaar
Lees ook:D66 wil 70 mille voor museum Jan van der Tiogt

Eén reactie op “D66: Knap hardlooproutes op

  1. Frank Bikker

    Bij mij rijst dan de vraag op: Zijn er dan wel zaken waar achterstallig onderhoud is toegestaan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.