Frans Huissen is kandidaat wethouder GroenLinks

Frans Huissen

Frans Huissen

Omdat GroenLinks na de verkiezingen de coalitie in wil, heeft zij Frans Huissen, sinds 2013 directeur van de Vrijwilligerscentrale Amstelland, vast voren geschoven als kandidaat wethouder. Huissen is nu, baast zijn baan, ook presentator van de talkshow BV Amstelveen. GroenLinks noemt hem een ‘uitstekende kandidaat’ voor het wethouderschap.

Huissen heeft tot nu toe zijn gehele loopbaan in het sociale domein doorgebracht als ambtenaar en zelfstandig sociaal ondernemer voor gemeenten. Hij begon bij de gemeente Haarlemmermeer was en was daarna directeur van het kringloopbedrijf in Haarlem. “Als sociaal ondernemer zet hij er zich voor in dat mensen elkaar steeds meer onderling helpen, met ondersteuning van digitale technieken”, zegt GroenLinks.

De talkshow in P60, waaraan hij meewerkt, is via de lokale omroep RTVA te volgen. In de politiek zegt hij zich te willen inzetten “voor een betrokken samenleving waarin iedereen erop vooruit gaat”. Verder herhaalt hij wat elke partij zegt: “Als wethouder wil ik verbinding tussen inwoners tot stand brengen en werken aan een Amstelveen waarin iedereen een fijne woning, betaalbare zorg en een schone leefomgeving vindt”.

GroenLinks Amstelveen laat weten heel blij te zijn met zijn kandidatuur en met hem te willen participeren in een volgend college. Zij zegt te gaan inzetten op een zo breed mogelijk sociaal en duurzaam akkoord met andere partijen. Naar haar zeggen wordt in het verkiezingsprogramma gekozen “voor eerlijk delen en een gezonde leefomgeving”.

 

Lees ook:Lokale talkshow uit Oude Dorp
Lees ook:Ontmoetingssessie met GroenLinks
Lees ook:GroenLinks: inburgeren vluchtelingen kan beter
Lees ook:Toekomstige wethouder?
Lees ook:GroenLinks ziet zich al in de coalitie

2 reacties op “Frans Huissen is kandidaat wethouder GroenLinks

  1. 🤡

    Ben benieuwd of GL net als de PvdA ook haar standpunten op het altaar van het pluche gaat leggen . Ook of deze man op kan tegen een figuur als Raat, zo niet , begin er dan niet aan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

      Als een chirurg weet Raat ieder stukje empathie met nep-Amstelveners eruit te snijden, zonder dat de ‘patiënt’ er iets van merkt. Dus succes Frans!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.