Lokale talkshow uit Oude Dorp

Frans Huissen

Onder de titel ‘BV Amstelveen’ start in Grand Café ’t Oude Dorp aan de Dorpsstraat 104 maandag 23 januari (17.00 tot 19.00 uur) een lokale maandelijkse talkshow. Die gaat voornamelijk over ‘sociale’ bedrijven, meldt de redactie. Onduidelijk is of het programma alleen op YouTube komt (https://www.youtube.com/watch?v=Oi0zKFtXK8A&t=2s) of ook via RTVAmstelveen op televisie wordt uitgezonden.

De presentatie komt in handen van de onvermijdelijke Stadsdichter Matthijs den Hollander, die zich voornamelijk als plaatselijk performer beweegt, Joop Siemers (hoofdredacteur) en / of directeur (sinds 2013) Frans Huissen van de Vrijwilligers Centrale Amstelland, die er als spreker over onder meer ‘zelfredzaamheid’ ook bij klust bij de Speakers Academy.

Het thema van de talkshow, waarvan de redactie buiten de twee presentatoren bestaat uit columniste Geertje Visser en Joop Siemers (hoofdredacteur), is ‘Mensen maken Amstelveen’.

Het is de bedoeling dat live publiek bij de opnamen van de talkshow aanwezig is en steeds twee gasten worden uitgenodigd.

Den Hollander en Joop Siemers

Wie dat de eerste keer zijn wordt vrijdag 13 januari bekend gemaakt. E-mail: [email protected] Twitter @BV_AMSTELVEEN. Facebook: BV Amstelveen

Volgens zelfstandig managementconsultant Siemers, voormalig raadslid voor de VVD, wordt men in Amstelveen teveel ‘verticaal’ met elkaar verbonden en niet ‘horizontaal’. “Het gaat is dus om dwarsverbanden”, zegt hij.

Zorg

Huissen promoot vooral de vrijwillige inzet in de zorg. Volgens hem moet vooral de hulp tussen mensen onderling worden uitgebreid, waarbij hij Buurthulp koppelt aan een digitale vorm, waarmee jonge nieuwe vrijwilligers zouden worden bereikt. Op die manier neemt informele zorg een deel van de formele zorg voor vooral ouderen over, zegt hij. Frans Huissen is ook voorzitter van de Noord Hollandse Vereniging van Vrijwilligerscentrales. Daarvoor was hij onder meer zelfstandig adviseur voor gemeenten in sociaal ondernemen en directeur van een kringloopbedrijf in Haarlem.

 

 

Lees ook:Weer bekende mensen in talkshow
Lees ook:Frans Huissen is kandidaat wethouder GroenLinks
Lees ook:Dochter Desmond Tutu in talkshow BV Amstelveen
Lees ook:Mensen maken AV, mits uit vaste kringetje
Lees ook:Twee ex-VVD’ers in bestuur Ouderencombinatie

5 reacties op “Lokale talkshow uit Oude Dorp

 1. Robert van Waning

  BV Amstelveen. Als het gaat om sociale bedrijven (waarom die aanhalingstekens, JB?) gaat, waarom dan toch zo’n commerciële, zakelijke naam? Schaamt men zich voor het sociale karakter van dit initiatief? Is men bang dat het neoliberaal ingestelde VVDveen al meteen zal afhaken bij een naam die de sociale lading wél dekt?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Citaat: “Huissen promoot vooral de vrijwillige inzet in de zorg. Volgens hem moet vooral de hulp tussen mensen onderling worden uitgebreid, waarbij hij Buurthulp koppelt aan een digitale vorm, waarmee jonge nieuwe vrijwilligers zouden worden bereikt.”

  Dit hoor je nou nooit bij KPMG of Coster Diamonds ? Daar komt nooit iemand van de Lionsclub langs om te vragen of hij nog een paar offertes wil nakijken. Of een vrijwilliger die even een order uit Amerika binnensleept van een paar ton. Nee, daar staat een stevig salaris tegenover en terecht. En zo min mogelijk belasting graag. Opzouten met dat gebedel van de fiscus. Maar in de zorg wordt gesmeekt om vrijwilligers. De zorg komt namelijk veel geld tekort. En waarom komt de zorg veel geld tekort ?
  Omdat ‘we’ een kolere hekel hebben aan belasting betalen…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Bikker

  Vreemd dat er helemaal voorbijgegaan wordt aan het feit dat het percentage vrijwilligers onder de ouderen ontzetttend hoog ligt.
  Blijkbaar willen of kunnen jongeren niet zo veel. Geen wonder als je een volledige baan of studie , vaak nog gecombineerd met een gezin hebt.
  Daarom is dat bouwen op vrijwilligers voor een groot deel bouwen op drijfzand. Hoe meer mensen werken en studeren hoe minder vrijwilligers er zullen zijn. Ik vraag mij dan ook af hoe het moet gaan met deze prachtige verzonnen constructies door niet vrijwilligers als we echt weer tijden krijgen van krapte op de arbeidsmarkt.

    /   Beantwoorden  / 
 4. headbanger

  ‘De inkt is nog niet droog of de leden van het SP zijn van gedachte veranderd. Ze willen namelijk van hun nieuwe slogan ‘Nu Wij’ af.’

  En dat is waar Frank en consorten zich alleen maar mee bezig hielden/houden.

  Het begin van verval. Gelukkig maar.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Frank Bikker

  Moet ik je helaas teleurstellen. Er zijn zat mensen bij de SP die zich bezig houden met vrijwilligerswerk. Grea Twint is er goed voorbeeld van . Zij wordt daar zelfs voor geprezen door jouw goede vrind Raat. Zelfs ik doe wat, beste jongen en wat doe jij eigenlijk? Zo moeilijk is het niet om 1 keer per week iemand te bezoeken om er wat mee te praten.Alleen ik weiger werk te doen wat vroeger regulier werk was , zoals uitserveren van eten in bejaardenhuizen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.