Coalitiepartner bbA ook trots op kandidatenlijst

Peter Bot

Zoals lijsttrekkers van alle partijen zegt ook Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) trots te zijn op de sterke kandidatenlijst voor de komende verkiezingen van de gemeenteraad. Anders dan de openbare presentaties van ChristenUnie en PvdA hield ook bbA de ledenvergadering, waarin de ‘waanzinnig sterke lijst’ vorige week werd gepresenteerd, nadrukkelijk besloten. Zoals vrijwel alle politieke partijen in Amstelveen trouwens, daarmee lokaal afwijkend van de landelijke congressen. Ook het verkiezingsprogramma ‘Voor een sterker Amstelveen’ werd door de leden – na enkele kleine wijzigingen – goedgekeurd.

Volgens Bot zijn er mensen ‘van hoge kwaliteit en met hoge kwalificaties’ voor de verkiezingen van de gemeenteraad gevonden. “Zij zijn deskundigen op alle facetten van de samenleving en met hen kunnen we met vertrouwen de verkiezingscampagne in gaan”.

Unaniem keurde de vergadering de door het bestuur voorgestelde kandidatenlijst voor de verkiezingen van 21 maart goed. Aan de lijst werd tijdens de vergadering op nummer elf nog Gaby Laudy toegevoegd. Zij is Hoofd evenementen en ontvangsten van het Rijksmuseum. Aanvankelijk stond voorzitter Paul van der Meer op die plaats. “Maar voor zo iemand schuif ik graag een stukje op. Met haar krijgen we er iemand bij die met haar culturele achtergrond het plaatje bij bbA compleet maakt”, zei Van der Meer.

De kans dat zij in de gemeenteraad komt, tenzij met voorkeurstemmen, is overigens gezing. Zij staat niet op een verkiesbare plaats. “Als voorzitter heb ik altijd gewild dat we de raadszetels min of meer dubbel kunnen bezetten”, zei Bot. “Dus iemand in de raad met daarachter een specialist voor ondersteuning en adviezen”.

Openbaar vervoer

De leden gaven het bestuur de ruimte om in geval zich in de komende periode nog een goede kandidaat aandient, die na plaats 12 toe te voegen.

In het verkiezingsprogramma staan, zoals in alle politieke programma, weer aspecten van de Amstelveense samenleving. Uit de vergadering kwam onder meer nog het voorstel meer extra nadruk te leggen op een fijnmazig openbaar vervoer netwerk. Peter Bot liet weten zich ook te zullen inzetten op versterking van belbus diensten, vooral richting ziekenhuis en de bejaardenhuizen. Ook vond hij dat de nieuwe Amstelveenlijn na Uithoorn een lus moet maken naar de bloemenveiling en naar Schiphol.

Er is een extra hoofdstuk Werk en Economie in het programma opgenomen. Daarin wordt volgens redacteur Ruud Kootker het stimuleren van start ups benadrukt en is er ruimte voor de kleine detailhandel. “Er moet voldoende ruimte blijven voor de lokale detailhandelsbedrijven in de winkelcentra en de wijken”.

Peter Bot benadrukte dat hij de huidige sportcomplexen op hun plaats wil houden. De groene long aan de Sportlaan wordt war hem betreft niet verder aangetast. “Het is uniek, dat in Amstelveen onze sportcomplexen zo dicht tegen en zelfs in de wijken liggen”, zei hij.

Poel

De oever van De Poel moet van bbA een wandel- en natuurgebied blijven, maar de vergadering vond ook dat er ruimte voor watersportinitiatieven kan zijn. Verder kwam uit de vergadering de suggestie nieuwe straten te vernoemen naar architecten, die in Amstelveen een belangrijke rol hebben gespeeld in wat nu historische panden zijn en cultureel erfgoed is geworden.

Ten aanzien van zorg en welzijn vindt bbA dat het beleid er op gericht moet worden om de schotten tussen de verschillende beleidsterreinen weg te halen.

Het verkiezingsprogramma is in zijn geheel te lezen op www.burgerbelangen-amstelveen.nl

 

Lees ook:ChristenUnie enige partij met ‘open’ ledenvergadering
Lees ook:PvdA houdt extra ledenvergadering over verkiezingen
Lees ook:PvdA gaat zich beraden over campagne raadsverkiezing
Lees ook:Nieuwe Raad van Toezicht Sportbedrijf
Lees ook:Balkenende spreekt bij OA over duurzaamheid

Eén reactie op “Coalitiepartner bbA ook trots op kandidatenlijst

  1. Jan De Bellefroid d'Oudoumont

    Het lijkt me pas nieuws als een partij NIET trots is op haar kandidatenlijst.

    Wat een overbodige retoriek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.