VVD / bbA: Polder groen en zwemwater in Poel

VVDNIEUW2logobba[1]Een lawine van moties, waarvan enkele volstrekt overbodige, komt woensdag van de coalitie waarop B&W steunen. De partijen zullen elkaar waarschijnlijk niet laten vallen, maar de doeltreffendheid van sommige voorstellen is ver te zoeken. Zo komen VVD en Burgerbelangen maar weer eens met een motie om de Bovenkerkerpolder groen te houden, waartoe allang is besloten.

De gemeenteraad behandelt woensdag de zogenoemde kadernota, met het concept voor de volgende begroting, waarbij diverse financiële voorstellen door B&W worden gedaan. VVD en Burgerbelangen (bbA) geven toe dat over de polder al eerder besluiten vielen, maar de partijen menen kennelijk dat de raad niet duidelijk genoeg kan zijn. Volgens hen komt er steeds meer druk van buitenaf om te gaan bouwen in het gebied van ‘grote natuurlijke, culturele en ook recreatieve waarde’, waar ‘veel Amstelveners genieten van de wijdse schoonheid van deze polder’.

Overigens pleitte de VVD in het verleden voor bebouwing van (een deel van) de polder en wilde in een grijs verleden burgemeester Rijnders uitgroeien naar een stad met 200.000 inwoners, waardoor bebouwing tot aan de Nesserlaan nodig zou zijn. Maar de liberalen vragen nu, samen met bijwagen bbA, of de polder – tegen bebouwing – niet een monumentale status kan krijgen. In de vorm van een gemeentelijk (zoals de bunker), een rijks- of een provinciaal monument. B&W moeten dan maar uitzoeken wat het beste is. Die hebben daarover natuurlijk in het geregelde coalitieoverleg allang eens standpunt ingenomen, zodat de motie een nummertje voor de bühne wordt, waarover achter gesloten deuren al een besluit is gevallen.

Poel

Net als over de motie van dezelfde twee partijen – ook gesteund door de twee andere coalitiepartijen D66 en PvdA – om het water in de Poel toch maar snel geschikt te maken voor zwemmers. De zuivering was weliswaar al gepland , maar B&W moeten nu onderzoeken of het niet eerder – liefst dit jaar nog – kan. Dat is overigens geen taak van de gemeente, maar van het Hoogheemraadschap, dat zuivering al in het programma 2016-2022 opnam. Maar het moet zo snel mogelijk, vindt de coalitie. Een resultaat ervan zou kunnen zijn dat alsnog het door de VVD gewenste stadsstrand is aan te leggen, dat nu als troostprijs voor raadslid Tom Ponjee wordt vervangen door een ruim 8 ton kostend badje voor 25 personen. Wat het zwemwater in de Poel betreft: Dat is natuurlijk allang besproken met de op haar steunende wethouder, die dus belooft er werk van te zullen maken. Zo werkt dat nu eenmaal in het bestuurlijke theater.

 

Lees ook:Bouw in polder verdeelt coalitie
Lees ook:Coalitie houdt bouw in Bovenkerkerpolder mogelijk
Lees ook:Coalitie wil zwemmen in de Poel
Lees ook:ChristenUnie: ‘Stop met ‘badgeld’ in Poel gooien’
Lees ook:BBA en CU tegen geld voor sportstimulering in onderwijs

4 reacties op “VVD / bbA: Polder groen en zwemwater in Poel

  1. KGB

    Eens/eerdaags komt een hogere overheid met de aanwijzing de Bovenkerkerpolder te bebouwen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. slimpie

      Ga bij RvW op zijn balkonnetje zitten,zeg. Kunnen je ook gelijk bespreken hoe het golfveld volgeplempt moet worden exclusieve woontorens.

        /   Beantwoorden  / 
      1. KGB

        Wij bepalen zelf op wiens balkon we aanschuiven.

          /   Beantwoorden  / 
  2. slimpie

    Een prachtige groene Bovenkerkerpolder zijn deze 2 partijen voor, maar waar ze ook in het verleden VOOR het Teletubbielandschap Loogman en een lichtgevende paal met idem een logo van 5 m. doorsnee van een hamburgerketen hebben gestemd.
    Het kan verkeren.
    Maar je kan nu tenminste 20 jaar oude Micra’s zien die naar hun borreluur tuffen om zich aldaar vol te proppen met kaasplanken en bitterballen.

    O ja, ik was bijna onze Tom nog vergeten! Zeg jongen, bedankt, dat je onze stad internationaal op de kaart hebt weten te zetten met dat Olympische Zwembad, waar wel 25 personen ( rechtopstaand, anders lukt het niet)in kunnen voor maar 825.000 euro. Koopje hoor! Vergeet je het niet in je C.V. te vermelden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.