CU blij dat ambtenaar event coördinator wordt

Bert de Pijper (CU)

Bert de Pijper (CU)

Dat de ‘evenementencoördinator’, een nieuwe functie bij de gemeente, nu uit het bestaande ambtelijke apparaat komt, beschouwt de ChristenUnie – die daartoe een motie indiende – aks een o0verwinning. Maar tegenstanders vragen zich af of de beschikte persoon binnen het raadhuis wel is te vinden.

“Er zal nu geen dure evenementencoördinator van buiten de ambtelijke organisatie worden benoemd”, zegt CU-fractievoorzitter Bert de Pijper, die dar als een goed voorbeeld beschouwt. Maar als die nieuwe functie een full time baan betreft, moet toch elders weer iemand extra worden aangenomen, zeggen tegenstanders. En zo’n coördinator moet met hippe organisatoren van festivals praten, de scene kennen enzovoort. “Het is de vraag of er een ambtenaar in het pand rondloopt, die daarvoor geschikt is en enige ervaring heeft op dat gebied”, zegt een tegenstander.

De evenementencoördinator moet binnen de gemeente al het werk rond de organisatie van evenementen in Amstelveen, zoals aanvragen, verloop, veiligheid en ook de klachtenprocedure voor burgers gaan coördineren. De Pijper denkt blijkbaar dat iemand dat er wel even bij kan doen, want hij gaat er kennelijk van uit dat het allemaal niet tot extra kosten leidt.

“Wat de fractie van de ChristenUnie betreft, wordt evenementencoördinator een persoon die intern, van de uit de ambtelijke organisatie, wordt benoemd. Juist nu er een vermindering van de personele sterkte van de ambtelijke organisatie Amstelveen / Aalsmeer zit aan te komen, is het belangrijk om te kiezen voor een efficiënte inzet van de huidige ambtelijke organisatie van onze gemeente”, zegt hij.

Volgens hem is er voldoende deskundigheid binnen de ambtelijke organisatie aanwezig om niet extern te hoeven werven.

.

 

Lees ook:Coördinator events uit gemeentelijk apparaat
Lees ook:Alexander Meijer nieuwe gemeentesecretaris
Lees ook:CU-bestuur vernieuwd en uitgebreid
Lees ook:ChristenUnie: ‘Voor Airbnb-beleid is draagvlak nodig’
Lees ook:ChristenUnie: ‘Verkeersinfarct dreigt door AV-lijn’

6 reacties op “CU blij dat ambtenaar event coördinator wordt

  1. Robert van Waning

    Binnen de ambtelijke organisatie ontbreekt het ongetwijfeld niet aan deskundigheid. Het probleem is dat die deskundigen niet naar buiten durven, uit angst burgers tegen te komen. Zij zitten liever gezellig en veilig bij elkaar in dat afgelegen bolwerk aan De Poel. Zo lopen zij de minste kans op tegenspraak en andere onhebbelijkheden van gewone burgers.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    ‘De belangen om gevaar, schade en overlast te voorkomen wegen zwaarder dan het relatief geringe financiële belang van de vuurwerkhandelaren. [..] Het is aannemelijk dat het afsteken van vuurwerk in een dergelijk gebied (centrum met winkels en horecazaken, rvw) gevaren met zich kan meebrengen’. Dat is het oordeel van de Raad van State.

    Dankzij alle deskundigen in ons gemeentehuis loopt Amstelveen ook op dit gebied weer achter.

    In die afgelegen ambtenarenbunker aan De Poel hebben ze weinig last van herrie en luchtvervuiling, dus de burgers moeten niet zeuren.

    Het zelfde geldt voor de herrie van evenementen in een woonomgeving, van een verbrede A9 in een open bak, van een steeds maar groeiend Schiphol en van scooters in voetgangersgebieden.

    Amstelveen is bezig van een rustige woonplaats een echt lawaaicentrum te worden. Ondanks of dankzij al die deskundigen in het gemeentehuis?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tomaat

    Vuurwerk wordt meestal verkocht door ijzerwarenwinkels en fietshandelaren. Met name de laatste groep heeft in deze maanden erg weinig te doen. Ik denk daarom dat het voor deze groep een belangrijke bijverdienste is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

      Rechtvaardigt dit overlast en gevaar? Particulier vuurwerk moet verboden worden, het liefst overal maar om te beginnen in vuurwerkvrije zones.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tomaat

        Jij mocht als jongetje zeker geen bombels afsteken!

          /   Beantwoorden  / 
  4. Robert van Waning

    De mensen konden toen na middernacht nog de straat op om hun buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Ons gemeentebestuur wil toch zo graag de sociale cohesie in Amstelveen versterken. Nou, dan ligt hier hun kans: Verbied vuurwerk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.