ChristenUnie: ‘Verkeersinfarct dreigt door AV-lijn’

Bert de Pijper (CU)

Het gaat wel goed met Amstelveen, maar niet op alle fronten. Dat is de opvatting van de ChristenUnie in de gemeenteraad. Bij de behandeling van de Kadernota zei fractievoorzitter Bert de Pijper blij te zijn met de ambtelijke formatie-uitbreiding op sociaal gebied, maar kondigde aan met voorstellen te zullen komen om de minima te laten delen in de goede financiële positie van Amstelveen.

Op het gebied van duurzaamheid moet het veel beter, vond De Pijper. En verder maakt de CU zich zorgen over get centrum van de stad. Daar dreigt een verkeersinfarct tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn, voorspelde De Pijper. En hij vroeg zich af wat B&W daaraan denken te doen.

Die zijjn trouwens volgens hem ook te weinig zichtbaar bij de ontwikkeling van het Stadshart door eigenaar Unibail-Rodamco. Hij wilde weten wat het college doet om verloedering van de Schilderswijk tegen te gaan. En wat de visie van B&W is op plannen om het Stadsplein te bebouwen.

“De plannen tot verbouw en nieuwbouw van het HWC, krijgt van harte onze steun. Dat veel scholen in Amstelveen de afgelopen jaren nieuwe gebouwen hebben gekregen, is een krachtige impuls voor goed onderwijs in Amstelveen” zei Bert de Pijper.

Hij is ook best te spreken over de opvang van vluchtelingen in Amstelveen. Die gebeurt volgens hem in goede samenwerking tussen het gemeentelijke apparaat en de bevolking is een voorbeeld voor veel andere gemeenten in Nederland. “Wat ons betreft gaat Amstelveen permanent een opvang voor vluchtelingen bieden en niet alleen voor de termijn van vier jaar, zoals nu is afgesproken,” zei hij.

 

 

Lees ook:ChristenUnie: Financieel beleid te weinig sociaal
Lees ook:CU en OCA: bezuiniging mag minima niet treffen
Lees ook:ChristenUnie blij met uitgeklede plannen verlevendiging Stadsplein
Lees ook:CDA wil extra beveiliging Joodse schoolroute
Lees ook:ChristenUnie: verkeersinfarct door ombouw AV-lijn

3 reacties op “ChristenUnie: ‘Verkeersinfarct dreigt door AV-lijn’

 1. PeterPC

  Bert is volgens mij helemaal de weg kwijt. Tijd voor een duivel uitdrijver.

    /   Beantwoorden  / 
 2. KGB

  Profetische woorden van Bert.

    /   Beantwoorden  / 
 3. frank bikker

  Typisch politiek. Elke partij wil zich zogenaamd onderscheiden. Laat eens duidelijk merken op welke punten jullie het eens zijn en laat dat aan de burger zien. Vervolgens dien je daar zonder gelul een motie over in.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.