ChristenUnie: ‘Voor Airbnb-beleid is draagvlak nodig’

Bert de Piiper (CU)

Tijdelijk verhuren van hele of gedeeltelijke woningen via het systeem van Aibnb moet draagvlak in de samenleving hebben, vindt de ChristenUnie (CU) in de gemeenteraad. De fractie komt volgende week, als het beleid voor het tijdelijk verblijf en het delen van woningen wordt besproken, met een motie daarover.

Er moeten bij de invoering van nieuw beleid daarover eerst een aantal vraagpunten moeten zijn beantwoord, zegt de CU. Het draagvlak dat er rond Airbnb moet zijn, geldt zowel voor- als tegenstanders, vindt fractievoorzitter Bert de Pijper. “Daarom is het belangrijk vóór invoering van het nieuwe beleid eerst een aantal vragen daarover te beantwoorden. Anders wordt een goede handhaving onmogelijk”, zegt De Pijper, die ook meent dat goede handhaving zonder draagvlak niet goed mogelijk is.

Zoals bekend willen B&W maximaal dertig dagen Airbnb toestaan. Daarin kan De Pijper zich in principe wel vinden, maar hun voorstel aan de raad heeft volgens hem teveel open einden. “Een aantal delen van het beleid is voor verschillende uitleg vatbaar. Er staat ook niet in waarom het college woningdelen alleen voor bepaalde delen van Amstelveen wil toestaan en bijvoorbeeld niet overal alleen voor bepaalde categorieën, zoals studenten of statushouders.”

Uitwisseling

De Pijper vraagt zich ook af of B&W niet te streng zijn. Bij een uitwisselingsweekend van verenigingen is het niet meer mogelijk met meer dan vier personen een nacht in een Amstelveens te overnachten. “Ook vragen wij ons af of het beleid t.a.v. verhuur van hospitakamers niet te streng is. Het is maar de vraag of overlast door Airbnb-gangers voor buren en andere omwonenden bij de invoering van dit nieuwe beleid voorkomen wordt.

Kortom, het college heeft nog een hoop huiswerk te doen, voordat dit nieuwe beleid kan worden ingevoerd”, zegt Bert de Pijper. “Een aantal delen van het beleid is voor verschillende uitleg vatbaar.”

 

 

Lees ook:Meten draagvlak parkeren zonder enquêtes
Lees ook:ChristenUnie: wekelijkse koopzondag is geldverspilling
Lees ook:ChristenUnie wil geld sparen voor wijken
Lees ook:ChristenUnie betreurt ‘onchristelijk’ college
Lees ook:ChristenUnie: ‘Verkeersinfarct dreigt door AV-lijn’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.