PvdA nu tegen meer sociale huurwoningen

 

Esther Veenboer

Hoe volledig de PvdA in de gemeenteraad haar standpunt op het gebied van wonen heeft gewijzigd, bleek vorige week weer uit de algemene beschouwing van fractievoorzitter Esther Veenboer. Vier jaar geleden stond de partij tegenover vooral de VVD in de verkiezingstijd, waar het over sociale huurwoningen ging. Daarvan zijn er genoeg, vond en vindt de VVD. De PvdA dacht van niet en pleitte voor bouw van meer van die goedkope woningen om de ellenlange wachtlijsten te doen verminderen. De VVD zag – evenals D66, CDA en Burgerbelangen – alle heil in doorstroming en het opheffen van scheefwonen.

De PvdA kwam dan ook niet in het vorige college. Dat gebeurt ons geen tweede keer, moet men daar hebben gedacht. Zodat de partij ijlings het standpunt over wonen herzag en nu, ondanks zetelverlies, in de coalitie kwam en weer een wethouder kon leveren.

“De PvdA zet in op doorstroming van de woningmarkt”, zei Veenboer nu. Zij trapte zelfs een open collegedeur in door B&W te vragen ‘niet te dure’ huur- en koopwoningen te bouwen.  “De sociale woningvoorraad is op peil, het probleem zit in de doorstroming”, praatte Veenboer de VVD na. Zoals de liberalen kennelijk vier jaar geleden al door hadden, toen de PvdA zover nog niet was. De strijd voor sociale huurwoningen laat zij nu aan de SP over.


Toch maakt ook de PvdA zich wel zorgen om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen, zei Veenboer. Maar ja, daar zijn er genoeg van. Alleen wonen de verkeerde mensen er in, die teveel verdienen. En de doorstroming is blijkbaar al decennia lang nog steeds niet goed op gang gekomen.

“De PvdA roept dit college op niet weg te lopen voor deze problematiek”, zei Veenboer. Haar fractie zal zich verder, beloofde ze, inzetten voor “verjonging en aandacht voor internationalisering van de bevolking, moderne vormen van werkgelegenheid, ZZP-ers, nieuwe gewenste woonvormen en openbaar vervoer dat daarbij hoort”. Ofwel: de PvdA is het vrijwel volledig met de andere coalitiepartijen eens. Om mee te regeren.

 

Lees ook:PvdA: Extra aandacht voor huisvesting mensen met middeninkomen
Lees ook:PvdA en verkiezingen
Lees ook:Met PvdA aan het roer zou straatvegen niet gratis zijn…
Lees ook:PvdA start kiescampagne met meeting over wonen
Lees ook:PvdA wil weer sociale huurwoningen

13 reacties op “PvdA nu tegen meer sociale huurwoningen

 1. Marianne

  De PvdA, landelijk en lokaar is een lachertje geworden, totaal vervreemd van haar achterban. Ben blij, dat ik die partij nog nooit heb gestemd. Wie weet leert deze partij op het gebied van wonen nog iets van haar Eerste Kamerlid Duijvestein, maar ben bang van niet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   Toen nog gesproken kon worden van een progressieve koers – dus heel erg lang geleden – stemde ik landelijk steevast op de PvdA. Na de opvallende verrechtsing van die partij heb ik mijn heil gezocht en gevonden bij een andere partij. De PvdA is al heel lang dolende en zal dat blijven zolang men tegen de VVD blijft aanschuren. Kortom, de Haagse PvdA-kliek moet z’n biezen pakken en zich laten vervangen door mensen die nog WEL een sociaal gezicht hebben. Liever vandaag dan morgen!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Marianne

  Overigens vond ik dat debat toen ook een lachertje. Van te voren wist men al dat Duijvestein omwille van de macht overstag zou gaan. De PvdA is gelukkig ten dode opgeschreven. Ga vooral zo door mevr. Veenboer!

    /   Beantwoorden  / 
 3. jos van veen

  Is it de laatste stuiptrekking van een overleden partij?

  Het is duidelijk dat ook hier het volk niet wordt vertegenwoordigd maar dat er sprake is van inlijving bij eurofiel neoliberaal..

  Er is juist erg veel behoefte aan goedkope huurwoningen- hoe we die ook mogen noemen.

  rijkelui’s partijtje geworden..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frank

  Landelijk van de week weer een zeeperd gehaald. Iets wat ze al lang hadden kunnen zien aankomen, maar ja de stemmetjes op korte termijn, he!
  De enigen die hun dankbaar zal zijn zijn de PVV en de SP.
  Lokaal wordt het voor de SP natuurlijk prijsschieten op het “sociale geweten”van de PvdA. Eerst komt de SP met dat zwartboek over de WMO. Dat was erg pijnlijk voor m.n. de PvdA( die altijd zwaar opgeeft dat zij opkomt voor de mensen die daar gebruik van moeten maken). En nu doet de PvdA het zelfs met de sociale woningbouw.
  Ik zit me toch af te vragen waarom die Brandes in het college is gaan zitten. Enkel het pluche of is de man niet in staat een deuk in een pakje boter te slaan in het college?

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Leuk, maar als ze zo doorgaan, heb je kans dat ze pluisje van het pluche meer over houden.

     /   Beantwoorden  / 
 5. P.G. van Faassen

  “Socialism, a wonderful system. Until you run out of other people’s money, that is.”

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Liberelism, a wonderful system. Until you are run out of poor people’s money, that is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. gerben

    Altijd verstandig om stil te staan bij de macht van de doden en de vraag: wat doen de armen?

      /   Beantwoorden  / 
 6. jo

  Ha,ha DOORSTROMING :) een farce.
  Je woont alleen in een 4 kamerwoning,nl.soc.huurwoning.
  Je gaat naar een kleinere woning
  Maar nu moet je voor je keurige zelf opgeknapte woning
  14.000,-euro’s betalen om het in de oude staat achter te laten.
  Alleen de vaste trap naar de zolder mag je laten zitten.
  Vervolgens ga je een hogere huur betalen voor je andere maar kleinere woning en belandt je oude woning qua huur in de vrije sector

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank

   Mee eens!

     /   Beantwoorden  / 
 7. Jan Demming

  Waarom fuseert de Amstelveense PvdA niet met de VVD? De politieke uitgangspunten zijn inmiddels bijna gelijk en door een fusie wordt de kans groter dat een (voormalig) PvdA’er bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in het college van B en W komt. Kies eieren voor jullie geld!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.