D66 voert actie met de bus

D66 campagnebus bezoekt Amstelveen_low resDe landelijke campagnebus van D66 was zondag in Amstelveen. De bus bezoekt in het hele land, met partijprominenten aan boord, in totaal meer dan honderd  plaatsen om er de verkiezingen voor de gemeenteraad te ondersteunen. Die prominenten weten doorgaans natuurlijk ban de lokale problematiek niks, maar dat mag de pret niet drukken. Het haat er maar om dat zij, net als de orakels van andere partijen, de democratische standpunten ventileren. Kandidaten van D66 Amstelveen waren samen met voor de gemiddelde inwoner volstrekt onbekende Tweede Kamerleden Wassila Hachchi en Paul van Meenen in Bovenkerk en het Stadshart. Om, net als andere partijen, weer eens in gesprek te gaan met (potentiële) kiezers.

De D66-bus rijdt een maand lang bijna elke dag om campagne te voeren. In alle gemeenten die de bus aandoet worden flyeracties gevoerd, werkbezoeken afgelegd op doorgaans voor de Tweede Kamerleden volstrekt onbekende locaties en andere campagneactiviteiten verricht. Landelijke partijen groeien of dalen lokaal met de Haagse se trend mee. “D66 ziet in het hele land kansen om te groeien”, zegt campagneleider Verhoeven. “Dit jaar doen we in 50 gemeenten meer dan meer mee dan in 2010.” Het betekent volgens hem dat  90% van de Nederlanders nu lokaal op D66 kan stemmen.

De Amstelveense lijsttrekker Maaike Veeningen vindt de bustour wel leuk. “We zijn met een kleine dertig man op pad geweest. Het fijne aan zo’n grote groep is dat je behoorlijk wat inwoners kunt spreken.”

Op 9 maart bezoekt de D66 campagnebus Amstelveen opnieuw. De lokale afdeling van de partij hoopt dat veel mensen komen praten met het campagneteam en Tweede Kamerleden. Hoewel natuurlijk het lokale verkiezingsprogramma allang vast staat. [email protected].

 

Lees ook:Joël Voordewind (ChristenUnie) in Stadshart
Lees ook:PvdA trekt de wijk weer in
Lees ook:Gemeente wil dat statiegeld op plastic fles blijft
Lees ook:D66-bus zaterdag op Stadsplein
Lees ook:Geheime politiek

Eén reactie op “D66 voert actie met de bus

  1. vitriooltje

    Ook eens meegemaakt dat D66 bezig was met zo’n Popie Jopie actie, tegelijk was de voedselbank bezig met inzamelen. D66′ers negeerden de vrijwilligers van de voedsel totaal. Van politiek autisme gesproken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.