PvdA trekt de wijk weer in

logo_pvda[2]In het hele land, dus ook in Amstelveen, gaat de Partij van de Arbeid zaterdag (23 maart) weer de straat op. De raadsverkiezingen naderen zo langzamerhand tenslotte, dus er moet weer met beloften worden gestrooid. Tweede Kamerlid Jan Vos komt daarbij helpen in deze gemeente. Van 13.00 uur af is hij samen met raadsleden en ‘gewone’ PvdA-leden in Groenelaan. Ook in andere plaatsen melden zich trouwens Eerste en Tweede Kamerleden om hun lokale partijgenoten bij te staan. ‘Zij spreken met inwoners over hun buurt, problemen die spelen en ideeën die ze hebben’, meldt de afdeling. Beter dus dan zij maar even niet in het Stadshart komen, want daar briest men nog na over de ‘problemen die er spelen en de ideeën’ die men er keer op keer luid en duidelijk heeft verkondigd over het parkeren door bezoekers.

Maar het lijkt een beetje om de landelijke afstraling te gaan. ‘Nu het kabinet Rutte-Ascher aan het werk is, wil de PvdA de vinger aan de pols houden en zelf zien hoe de plannen uitwerken voor de mensen om wie het gaat’, meldt een persbericht. Het gaat dus meer om landelijk dan om lokaal beleid, zoals parkeerbeheer. ‘Ook zij we benieuwd wat de bewoners in Amstelveen zien als prioriteit voor dit kabinet. We stellen mensen daarom de vraag:  
Wat is voor u het belangrijkste dat het Kabinet Rutte-Asscher over vier jaar bereikt moet hebben?

De raadsfractie belooft tijdens de actie opgevangen signalen van burgers door te geven aan de Tweede Kamerfractie.

Lees ook:Cardanus zoekt mensen met creatieve plannen
Lees ook:Advies welstandscommissie genegeerd voor uitbreiding Luwte
Lees ook:Amstelveen Heemraad verplaatst clubgebouw
Lees ook:Vanavond praat Koops over sociaal beleid in KKP
Lees ook:Duurzaam ‘energie-ontbijt’

6 reacties op “PvdA trekt de wijk weer in

  1. P. Ropaganda

    Als Diederik Samsom wil weten wat de (ex-) PvdA-stemmers van het regeringsbeleid vinden, moet hij gewoon eens goed luisteren naar Henk Krol en Emile Roemer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Laten die PvdA’ers zich eens inzetten voor anderen, zoals bijvoorbeeld in onze gemeente de SP’ster Grea Twint met haar voedselbank en bijvoorbeeld haar actie tegen sluiting van de Olmenhof.
    De laatste 20 jaar is die hele PvdA links lullen en rechts doen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. J. Demming

    De regeringspartijen PvdA en VVD moeten gewoon gezellig opkrassen. Wegwezen en wegblijven uit Den Haag. Praktisch iedereen ziet dat ze beide ziende blind en horende doof zijn. Je krijgt het consumentenvertrouwen echt niet terug door alleen maar te bezuinigen en ondertussen praktisch niets te doen om de economie weer op gang te krijgen. De hand van de consument blijft dus op de knip. Logisch toch? Gevolgen van het beleid: weerzinwekkend veel failissementen, een schrikbarende toenname van het aantal werklozen, een welig tierende armoede en een gestage groei van het aantal voedsel- en andere nooddruftige banken. En ondertussen blijft het oorverdovend stil in het Haagse.
    J. Demming

      /   Beantwoorden  / 
  4. de theedrinker

    Laat de PvdA gewoon ophoepelen. Ze hebben de laatste 20 jaar enkel naar de pijpen van het neo-liberalisme gedanst.

      /   Beantwoorden  / 
  5. peterpc

    Lachen hier, linksmenschen die de partij van de armoede groot hebben gemaakt zijn opeens ontevreden over die partij?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Ach hetzelfde geldt voor D66, die tijdens een inzamelingsactie van de voedselbank een discussie met de mensen trachten op te zetten. Ze werden voor het grootste deel genegeerd door het winkelende publiek terwijl de giften voor de voedselbank binnenstroomden en de mensen die gaven waren toch echt niet allemaal SP-adepten.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.