Ondernemers kunnen ambtenaar beter passeren

Jan-Willem Groot

Jan-Willem Groot

Ook een brouwerij is welkom in Amstelveen. Reagerend op een klacht van een Amstelveense ondernemer, betoogde zowel VVD-lijstrekker Herbert Raat als diens CDA-collega Jan-Willem Groot dat donderdag tijdens het door Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) georganiseerde verkiezingsdebat. De betrokken ondernemer adviseert een kleine brouwerij elders, die graag naar Amstelveen zou komen, maar daar ambtelijk bot had gevangen. Beide lijsttrekkers zijn nu wethouder, Groot zelfs van Economische Zaken, maar wisten van niets. Waarmee helder opnieuw is aangekondigd dat ambtenaren er hun eigen beleid op nahouden.

“U bent bij de verkeerde mensen geweest”, verzuchtte Raat. Wat dus, alle mooie woorden van de politiek verantwoordelijken ten spijt, gewoon nog altijd kan. Les voor de ondernemers: Neem nooit genoegen met wat ambtenaren zeggen, probeer die liever te omzeilen en laat ze van bovenaf aansturen, want discussie met ambtenarij is tijdverspilling en leidt doorgaans niet tot enig resultraat.

“Het lijkt mij juist leuk een brouwerij in Amstelveen te hebben”, zei Groot. Waarop SP-er Joep van Erp constateerde: “Dit toont aan dat Amstelveen vooral oog heeft voor grote bedrijven.” Zijn partij zegt juist op te komen voor de kleine ondernemer, is daarom – met alleen steun van de ChrstenUnie – tegen de 24-uur economie en de wekelijkse koopzondag, die de kleine ondernemer bijna dwingt zeven dagen oer week te werken.

Intussen is de werkgelegenheid in Amstelveen nogal eenzijdig gericht op dienstverlening, werd geconstateerd. Maar daar is niets mis mee, vindt D66. “Focus je op een bepaald segment, anders word je overal middelmatig in”, zei Maaike Veeningen van die partij.

Wat volgens haar niet wil zeggen dat andere bedrijfstakken geweerd moeten worden. Groot wees er op dat ook de tuinbouw nog een in Amstelveen aanwezige sector is. En bovendien trekken bedrijven in de dienstverlening ook weer andere aan, zoals schoonmaakbedrijven, redeneerde hij.

 

Lees ook:Toename bedrijfjes, maar aantal werkzoekenden blijft
Lees ook:Jan-Willem Groot verlaat gemeentereaad
Lees ook:Meldpunt voor volstrekt overbodige regels
Lees ook:Gemeente wil mening kleine bedrijven horen
Lees ook:Gemeente viert eHerkenning bedrijven in

3 reacties op “Ondernemers kunnen ambtenaar beter passeren

  1. Frank Bikker

    Laat us Maaike zich liever met bloempotten in het Stadshart bemoeien. Werkgelegenheid is werkgelegenheid. Industrie hebben we ook nodig, niet alleen kenniswerkers, want alle mensen moeten aan de bak, zeker in tijden van recessie.
    Daarnaast zijn de opmerkingen van de hr. Raat en hr. van Erp gewoon slap politiek ideologisch geklets. Ze hebben en ook anderen een kans laten liggen. Zo gauw dit soort zaken op hun bureau komt te liggen, hadden ze direct actie moeten ondernemen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. vitriooltje

      Ja, kijk maar hoe de Groot de weg probeerde te bereiden voor UR. Van welke kant je het ook bekijkt: voorlopig een flater van de bovenste plank. De incompetentie straalt ervan af.

        /   Beantwoorden  / 
  2. gjzn

    Op naar gemeente Amstelland.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.