ChristenUnie wilde in 2006 al meldpunt onnodige regels

logo_christenunie[1]Bijna acht jaar nadat de ChristenUnie al met dat plan kwam, komt et nu een liberaal voorstel met exact dezelfde inhoud. D66 en VVD willen een meldpunt voor overbodige regelgeving. Het stond het verkiezingsprogramma van de CU in 2006. De partij noemde zo’n klaagloket voor betutteling toen een BOBO, afkorting van ‘betuttelende, overbodige, beperkende, onnodige’ regels. Keer op keer namen B&W zich overigens wel voor te dereguleren, maar in de praktijk kwam er geen snars van terecht.

Overigens kan men nu wel al bij de gemeente klagen over zinloze regeltjes, maar dat levert doorgaans weinig resultaat op. Een afzonderlijk meldpunt, waarvan wat daar binnenkomt geregeld aan de gemeenteraad wordt doorgegeven, zou een verbetering zijn, vindt de CU alsnog.

Het is overigens het eerste idee dat de VVD naar het schijnt van een andere fractie pikt. Zo kwam de SP aan het begin van deze raadsperiode met een voorstel de Voedselbank met een subsidie te steunen. De fractie kreeg er geen handen voor op elkaar in de lokale politiek. Zo’n Voedselbank had Amstelveen echt niet nodig en voor wie het daar toch een beetje mocht hebben, waren er prima minima regelingen, vond de meerderheid van de gemeenteraad.

Totdat de VVD kost daarna met vrijwel hetzelfde voorstel kwam. Er moest geld voor de Voedselbank op tafel komen, vonden de liberalen opeens. Sindsdien draag de VVD die organisatie een warm hart toe. Waarbij vermoedelijk heeft meegespeeld dat de lokale Lions Club, waarvan het ledenbestand nu eenmaal een hoog liberaal gehalte heeft – achter de Voedselbank ging staan. Opeens putte het college van B&W zich uit in loftuitingen voor de organisatie die het eerder had verguisd.

 

Lees ook:VVD en d66 pogen weer onzinnige regels te schrappen
Lees ook:Extra subsidie voor voedselbank
Lees ook:Waardhuizen en C1000 gul voor voedselbank
Lees ook:SP: Voedselbank graadmeter van armoede, oproep hulp inzameling
Lees ook:‘Charitatief geld’ uit raadsmotie wordt eindelijk uitbetaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.