ChristenUnie registreert zegeningen na twee jaar meebesturen

Bert de Pijper

Andere politieke partijen noemen het misschien wapenfeiten of successen, de ChristenUnie (CU) spreekt liever van zegeningen, die het nu zittende college  – gesteund door de coalitie – heeft gebracht. Dat is blijkbaar volgens dat ene raadslid, Bert de Pijper, in hoge mate mede aan de inbreng van zijn partij te danken. Voor het eerst nam de CU, met maar een éénmansfractie in de gemeenteraad, deel aan dat college, in de persoon van wethouder Jacqueline Koops. “Nu we halverwege de zittingsperiode zijn, hebben we de balans opgemaakt van wat de ChristenUnie voor Amstelveen heeft kunnen betekenen,” zegt hij. Hij heeft dat allemaal vastgelegd in een ‘zegeningenregister’. Daarin staan overigens ook onder de politieke verantwoordelijkheid van andere wethouders vallende verbeteringen, zoals die op verkeersgebied. Maar De Pijper ziet vooral de invloed van zijn partij. “De ChristenUnie heeft zowel door het beleid van wethouder Koops als door initiatieven uit de fractie veel voor de Amstelveense samenleving tot stand gebracht,” vindt hij.  

Jacqueline Koops

Overigens hebben op sommige (gepresenteerd als door de CU geëntameerde) zegeningen ook oppositiepartijen gehamerd. Zoals het ontzien van de minima in moeilijke economische tijden en loyale schuldhulpverlening (GroenLinks raakte er bijna niet over uitgepraat), een nieuw – overigens ‘Haags’ vereist – plan voor uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en handhaving van taalcoaches voor vreemdelingen. Maar er zaten ook op voorstel van de CU uitgevoerde projecten bij, zoals het onderzoek naar de verziekte relatie tussen Cardanus en de gemeente.  De Pijper: “Halverwege de periode van vier jaar is het voor ons een goed moment om de Amstelveense samenleving te laten zien, waar de ChristenUnie in het college en in de fractie mee bezig is geweest. De ChristenUnie gaat verantwoordelijkheid nooit uit de weg. En daarom zijn we er trots op dat we ook in economische moeilijke tijden veel voor Amstelveen tot stand hebben kunnen brengen. Er is een nieuw beleid voor de gemeentelijke schuldhulpverlening ontwikkeld en de kaders voor het in  de komende jaren te voeren welzijnsbeleid zijn inmiddels door de gemeenteraad vastgesteld”.

Niet alleen wethouder Koops, ook de fractie heeft haar steentje bijgedragen om Amstelveen socialer en meer leefbaarder te maken, zegt De Pijper. Hij wijst er op dat de CU initiatieven heeft ontplooid voor een verlevendiging van het Stadsplein “die meer bij de gewone Amstelvener past” en tegen uitbreiding van het aantal koopzondagen. In beide gevallen legden die initiatiever overigens het loodje en triomfeerden de liberale opvattingen van VVD en D66. De CU wilde bijvoorbeeld maximaal een kwart miljoen, in plaats van 1,5 miljoen, uitgeven aan oppeppen van het Stadsplein, maar kreeg daarvoor alleen steun van de SP.

 

Lees ook:De Pijper weer beëdigd als raadslid
Lees ook:ChristenUnie gaat voor ‘Dienstbaar, duurzaam en dynamisch’
Lees ook:ChristenUnie blij met uitgeklede plannen verlevendiging Stadsplein
Lees ook:Wethouder Koops: ‘Echte ChristenUnie portefeuille’
Lees ook:ChristenUnie rapporteert veel ‘zegeningen’ 2012

3 reacties op “ChristenUnie registreert zegeningen na twee jaar meebesturen

  1. gerben

    Bert, de beslissende steunbeer van de huidige coalitie ten onzent.
    Bert De Steunbeer. Nog 2 jaren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Ik geloof dat mevr. Koops binnen de mogelijkheden zeer veel doet voor de sociale minima,en dat zij bepaalde regeltjes en mogelijkheden zoveel mogelijk uitbuit. maar dat zij met handen en voeten is gebonden aan de coalitie.
    -
    Wat betreft het oppeppen van het Stadsplein. Een kwart miljoen van onze belastingcenten is nog te veel. Laat men dat gaan halen bij die ontroerendgoedeigenaren van wie het Stadshart is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. gerben

    Mevr. Koops heeft college & coalitie in de h-greep. Incl. Stads Hard.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.