ChristenUnie rapporteert veel ‘zegeningen’ 2012

Bert de Pijper (CU)

De ChristenUnie heeft vorig jaar veel voor Amstelveen kunnen betekenen, meen zij. Zowel via de eenmansfractie in de gemeenteraad als dankzij deelname aan het college van B&W. In een zogenoemd zegeningenregister, de balans, worden de wapenfeiten opgesomd. Die kwamen “zowel door het beleid van wethouder Koops als door initiatieven uit de fractie” tot stand, zegt fractievoorzitter Bert de Pijper, die behalve raadslid ook bestuurslid van de lokale evangelische CAMA gemeente is.

Hij zegt dat zijn partij zich bevoorrecht concrete resultaten te hebben geboekt in 2012. “Wethouder Koops heeft in haar beleid, ondanks alle rijksbezuinigingen die op de gemeente Amstelveen afkwamen, de minima kunnen ontzien. Voorts is er een nieuw welzijnsbeleid ontwikkeld, dat enerzijds toekomstbestendig is en anderzijds de bewoners en vrijwilligers beter faciliteert om zich in te zetten voor de medemens in Amstelveen.

Ook is er in 2012 een nieuw beleid voor de gemeentelijke schuldhulpverlening ontwikkeld, waardoor mensen met financiële problemen beter door de gemeente kunnen worden ondersteund. Verder zijn in de kinderopvang extra VVE-plaatsen (vroeg voorschoolse plaatsen, red.) beschikbaar gekomen. Op de Amstelveense arbeidsmarkt werden instrumenten ingezet om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.”, telt De Pijper zijn zegeningen.

 

Volgens hem heeft de raadsfractie zich vorig jaar ingezet om Amstelveen socialer en leefbaarder te maken en initiatieven ontplooid voor een verlevendiging van het Stadsplein die meer bij de gewone Amstelvener past dan waarmee B&W eerder waren gekomen. “Ook stelde de fractie over veel onderwerpen schriftelijke vragen aan het college. Daarbij ging het vooral om verbetering van leefomstandigheden van mensen aan de onderkant van de samenleving.” De CH stelde verder onder meer voor het KlikM-systeem te gaan gebruiken, om te voorkomen dat afvalzakken met plastic over straat gaan zwerven.

 

Lees ook:ChristenUnie registreert zegeningen na twee jaar meebesturen
Lees ook:CU vraagt CU-wethouder naar tegenprestatie bijstandtrekkers
Lees ook:ChristenUnie wijst B&W op zorgplicht voor asielzoekers
Lees ook:Wethouder Koops gaat wijken in om ideeën op te doen
Lees ook:ChristenUnie blij met soepeler schuldhulpverlening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.