Oorlog tussen bestuur en fractie coalitiepartner Ouderenpartij

Henk Fokkink (OCA)

Coalitiepartij Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) gaat gebukt onder interne verdeeldheid. Gemeenteraadsfractie en bestuur staan al geruime tijd als kemphanen tegenover elkaar. Dat bleek tijdens de woensdag (18 april) gehouden ledenvergadering. De aanwezige leden vonden dat beide snel weer door één deur moeten. Volgens hen gaat het gekissebis om onbenulligheden, maar fractievoorzitter Henk Fokkink zegt dat de woensdag benoemde nieuwe voorzitter (tot nu toe vicevoorzitter) Wim de Mol hem in juni uitschold voor oplichter en leugenaar en zei aan Fokkinks verstandelijke vermogens te twijfelen. De Mol ontkende in alle toonaarden, maar volgens Fokkink waren raadscommissielid Nora Tang en de fractiesecretaris getuigen van de scheldpartij. De OCA heeft één zetel in de raad en daarnaast burgerraadsleden in commissies. Maar dankzij die eenmansfractie kon de coalitie waarop B&W steunen een krappe meerderheid halen.In de vergadering nam voorzitter Thom Bosma afscheid. Hij werd door het bestuur benoemd tot erevoorzitter. De Mol volgt hem op. Volgens Fokkink heeft de fractie het bestuur uitgenodigd haar vergaderingen bij te wonen, terwijl dan ook de fractie naar de bestuursvergaderingen zou komen. Het bestuur achtte evenwel de onderlinge verhoudingen al zo verziekt dat er eerst mediation zou moeten plaatsvinden. Maar over de keuze van de mediator schijnt ook weer verschil van inzicht tussen beide partijen te bestaan.

Fokkink somde ter vergadering de wapenfeiten van de fractie in de lokale politiek op, zoals de regeling dat wie een cursus over alcohol en verkeer volgt een gratis rijbewijs van de gemeente krijgt. Maar intussen bestaat er geen cohesie tussen fractie en partijbestuur, constateerde een der leden. “Dit is geen werkbare situatie en heel vervelend,” zei hij. De vergadering drong aan op begraven van de strijdbijl, maar Fokkink eist eerst excuses van De Mol. Het raadslid had ook kritiek op onderdelen van het financiële beleid, constateerde dat er geen kascommissie bestaat en zou in het verleden de financiën een bodemloze put hebben genoemd. Ook onzin, bracht een lid daar tegenin, want de jaarlijkse begroting beloopt niet meer dan een paar mille.

Na de volgens Fokkink door de nieuwe voorzitter geuite beledigingen heeft de fractie de bilaterale gesprekken met het bestuur opgeschort. Communicatie lijkt nu vrijwel volledig te ontbreken. “Geen werkzame situatie,” geeft Fokkink toe.

Lees ook:Henk Fokkink lijsttrekker Ouderenpartij OCA
Lees ook:OCA-fractie verliest kort geding, Fokkink lijsttrekker af
Lees ook:Fractie OCA weet niets van lijstverbinding met BBA
Lees ook:Kort geding fractie tegen bestuur Ouderenpartij
Lees ook:Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos

7 reacties op “Oorlog tussen bestuur en fractie coalitiepartner Ouderenpartij

  1. gerben

    Mr. Koops kan hier wonderen doen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. opa

    Verstand komt met de jaren, alleen niet bij de OCA.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Janssen

    Ik geef De Mol groot gelijk als ik zie welke non-existente bijdragen het enige raadslid van de OCA doorgaans heeft. Een aanfluiting voor de kiezers.

      /   Beantwoorden  / 
  4. hoogewoning

    Tot aan mijn 70e gestemd op vvd.Nooit meer.Ik voel mij zwaar verraden door die pabo student.Nooit meer zal hij dit baantje krijgen en willen krijgen. Zijn bedje zal echt wel gespreid zijn voor een wereldbaan die hij ge….. heeft.
    Ps mail mij niet terug. Ik ben woest

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Wat heeft dat met de oorlog in de OCA te maken?

        /   Beantwoorden  / 
  5. gjzn

    Maart 2014 nu..

      /   Beantwoorden  / 
  6. de theedrinker

    @ Johan Misschien omdat iemand in een ver verleden een schoolmeester is geweest. Voor de rest flauwe opmerking.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.