Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos

Tim Lechner

De chaos bij de lokale politieke partij Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) blijkt compleet. Vrijwel het complete bestuur is opgestapt, inclusief voorzitter Tim Lechner. Dat blijkt uit berichtgeving op de website van RTVAmstelveen, waar scheidend OCA-voorzitter Lechner coördinator is.

Nadat amstelveen.blog,nl het vertrek van de pas aangetreden secretaris Joop Siemers en ziekte van Lechner meldde, zodat Veerle de Robles-Theunissen ad interim beide functies vervulde, blijkt die laatste er nu ook de brui aan te geven. Van het bestuur is dan alleen penningmeester Peter van der Voort over.

RTVAmstelveen noemt ook de (bij amstelveen.blog.nl al bekende) datum – 7 augustus – van een besloten ledenvergadering, waar leden moeten beslissing wat er nu moet gebeuren. De Robles, die de pers meldde dat campagneleider Chris de Veth de media niet meer mocht informeren ne hij dus zijn functie niet meer heeft.

VVD

Zowel Siemers als Lechner is voormalig raadslid voor de VVD. In de besloten vergadering op 7 augustus komen ook voorstellen tot het royeren van leden aan de orde, alsmede het functioneren van raadsfractievoorzitter Cor Spinhoven, waarover sommige leden vragen hebben. Verder staan bestuurs- en ledenvergadering-besluiten ter discussie. Ook zou opnieuw worden gepraat over al geruime tijd niet nagekomen financiële verplichtingen jegens de partij van raadslid Nora Tang. Raadsleden tekenen een contract voor gedeeltelijke afdracht van hun honorarium aan de partij.

Die is volgens de plotseling afgetreden voorzitter Tim Lechner totaal onbestuurbaar geworden. “Afspraken worden niet nagekomen of teruggedraaid, de partij en fractie staan bol van persoonlijke belangen, tegenstellingen en intriges,” zei hij tegen RTVAmstelveen.

‘Klaar mee’

Volgens hem heeft OCA te weinig gekeerd van de choatische toestanden in het recente verleden. Hij vindt dat extra onwenselijk nu de verkiezingen voor de gemeenteraad voor de deur staan. “Ik ben er klaar mee en wens ze veel succes voor de toekomst.”

Op deining in de gelederen heeft de partij kennelijk een abonnement. Lechner trad aan toen zij nauwelijks was bekomen van een bestuurscrisis en problemen met de fractie. Dat mondde zelfs uit in een door voormalig raadslid Henk Fokkink tegen het bestuur aangespannen rechtszaak over de rangorde van de kieslijst. Het rumoer deed de partij geen goed, constateerde Lechner tijdens een vorige ledenvergadering. “De partij heeft een enorm verleden aan onmin”, zei hij toen. Met dat verleden gaat de partij kennelijk, zonder Lechner, gewoon door.

Het nu vrijwel geheel afgetreden bestuur heeft voorgesteld onder de naam ‘Amstelveen+’ de verkiezingen in de gaan, om mee te liften op de landelijke bekendheid van 50Plus, maar ook daarmee waren sommige leden het niet eens. Zij stelden onder meer voor weliswaar de nieuwe naam te kiezen, maar het oude logo van OCA aan te houden. Het bestuur zag dat niet zitten maar zou het voorleggen aan marketeers.

 

Lees ook:Ouderenpartij: ‘Lechner blijft wel bestuurslid’
Lees ook:Weer deining in Ouderenpartij OCA
Lees ook:VVD-reaadslid Tim Lechner moet veld ruimen
Lees ook:Tim Lechner voorzitter Ouderencombinatie
Lees ook:Twee nieuwe partijen bij raadsverkiezing

2 reacties op “Voorzitter Lechner stapt op bij OCA in chaos

 1. Rotary-vriendje

  Tja, wat zal ik zeggen. Het blijft aanmodderen met dit soort ego’s die op hun oude dag nog wat willen. Maar je ziet, het is maar weinig lokale partijen gegeven om een stabiele organisatie neer te zetten. Ze missen toch de structuur en stabiliteit van een landelijk partijkader. En de lokale partijen worden door de kiezers als snackbarmodel gebruikt. Als het niet smaakt…. volgende keer weer iets anders.

    /   Beantwoorden  / 
 2. 🤡

  Tim Lechner
  Eerst in de raad voor de VVD
  Daarna bij RTVA
  Toen bij OCA, ook weer mis.
  What next?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.