Raad wil relatie met Europese partnersteden bekoelen

De banden met Europese partnersteden moet Amstelveen minder intensief maken en in plaats daarvan een relatie met een stad in China of Japan aanknopen. Dat past bij zowel het economische beleid van de gemeente als bij de duurzaamheid waarnaar zij streeft. Die mening kwam woensdag van GroenLinks, via een amendement van GroenLinksop de nota internationale betrekkingen, en werd door de meerderheid van de gemeenteraad gesteund. Het betekent dat de stedenbanden met het Hongaarse Obuda, het Duitse Tempelhof en het Britse Woking worden herzien. De stevige relatie met Villa El Salvador (VES) in Peru kan blijven, want die heeft het karakter van ontwikkelingssamenwerking, vindt de raad. Maar de betekenis van de betrekkingen met de Europese steden is de laatste jaren nogal veranderd, stond in het amendement.Volgend jaar wordt voor de Europese partnersteden een nieuwe status in het internationale beleid bedacht. Helemaal verbreken wil de raad de relatie met hen niet, maar volgens GroenLinks moet die meer de kant van ‘vriendschapsbanden’ op gaan. Wat daaronder valt te verstaan, werd nog niet duidelijk. Overigens waarschuwde burgemeester Jan van Zanen wel dat er maar een beperkt budget beschikbaar is en dat het al moeite kost een zinvolle band VES aan te houden.

Lees ook:Gemeente als ‘vliegwiel’ internationale betrekkingen
Lees ook:Amstelveen wil internationaal meer aan de weg timmeren
Lees ook:Buitenlandse reizen burgemeester ‘van groot belang’
Lees ook:Ensemble Concertina’s op festival in Obuda (Hongarije)
Lees ook:Kappen bomen gemakkelijker

9 reacties op “Raad wil relatie met Europese partnersteden bekoelen

  1. j

    wie betaald die leuke reisjes???

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vesuvius

    Ik kan je alleen verklappen dat die niet uit eigen zak worden betaald.

      /   Beantwoorden  / 
  3. j

    en dan gaan ze daarna op vakantie aldaar, de reis is toch al betaald,dit riekt naar…..(o.a.burgemeester, directeur sociale dienst)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rooie Sien

    Dus stem links! Stem op eerkijkheid voor allen! Niet op een regentenpartij maar een echte Socialistische Partij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      De enige partij waarvan de ledenvergaderingen in Amstelveen strikt besloten zijn en alle fractieleden ook een bestuursfunctie hebben. Hoezo geen regenten?

        /   Beantwoorden  / 
    2. de schoolmeester

      Waar komt de term dictatuur van het volk ook weer vandaan. Brul eens iets anders dan slogans! Ik vind het jammer dat de SP geen echte partij- democratie kent. Ik ben van mening dat ze zich op de lange duur buiten spel zet. Men kweekt zo mensen die in de club zitten en mensen die zeer gefrustreerd buiten de club zitten en dat laten merken ook. En terecht!

        /   Beantwoorden  / 
  5. Tommy

    Met google maps en view kan je makkelijk in elkaars stad kijken en met videoconferens email kan je met elkaar praten. Daar hoeft geen duur stedentripje voor gemaakt te worden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Vesuvius

    Ho, ho. Wat eens even! De dames en heren willen natuurlijk wél iets van de cultuur kunnen opsnuiven en uitgebreid proeven van de vorstelijke maaltijden die er worden geserveerd. Nee, nee, daar kan geen google maps of videoconferens tegen op!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Tommy

    dat doen ze dan maar lekker in hun eigen vrije tijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.