Buitenlandse reizen burgemeester ‘van groot belang’

De reislust van burgemeester en wethouders moet vooral niet worden getemperd, vinden zij zelf. Nou ja, het is op het raadhuis natuurlijk door een ambtenaar (van de afdeling beleid) op papier gezet, maar die wordt geacht te doen wat het college qua beleid voor ogen heeft. De burgemeester reist de komende maanden naar zo ongeveer alle buitenlandse partnersteden van Amstelveen. En het moet raar lopen als daar niet nog wat verre reizen van wethouders bij komen. Om bedrijven naar Amstelveen te lokken. Uit Japan en China enzovoort. “De betrokkenheid op bestuurlijk niveau is van groot belang,” heeft de ijverige ambtenaar neergepend. “De bezoeken van burgemeester Van Zanen zijn dan ook een belangrijk instrument voor het verstevigen van de relaties en voor een succesvolle uitvoering van gemaakte afspraken.”

 

Begin maart gaat de burgemeester dus dansen in partnerstad Woking (UK), op het Civic Ball. Dat bezoek wordt volgens de gemeente wel gecombineerd met besprekingen over mogelijke samenwerking op het gebied van onderwijs in relatie tot de arbeidsmarkt. Verder gaat de burgemeester naar Tempelhof (bij Berlijn) en Obuda (Hongarije). Samen met die gemeenten gaat Amstelveen ook verder met een  vergelijkend onderzoek naar de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. En Amstelveen organiseert daarover een werkbijeenkomst met vertegenwoordigers van de onderwijs bedrijfsleven en sociale partners uit alle partnersteden. Die wordt in november gehouden. Daarvoor is subsidie bij de EU gevraagd.

 

Er komen ook zeven managers uit diverse stadsdelen van Berlijn naar Amstelveen voor een stage van bijna een maand. Nee, niet bij bedrijven, maar op diverse afdelingen van de gemeente. Gewoon ambtenaren dus. Komen hier waarschijnlijk leren hoe je miljoenen uit de gemeentelijke spaarpot kunt laten verdwijnen. Dit jaar gaan de gemeenten Amstelveen, Tempelhof (bij Berlijn) en Obuda (Hongarije) verder met een vergelijkend onderzoek naar de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. En Amstelveen organiseert een werkbijeenkomst met vertegenwoordigers van de onderwijs bedrijfsleven en sociale partners uit alle partnersteden. Die wordt in november gehouden. Daarvoor is subsidie bij de EU gevraagd.

En dan is er nog Villa El Salvador in Peru. Een partnerstad van Amstelveen, maar ook van andere Europese steden. Zoals Rezé in Frankrijk. Die wil een bijeenkomst organiseren met alle Europese partnersteden van VES.  Ook weer van groot, melden ambtenarij en college. “Om de effectiviteit van de samenwerkingsverbanden op lokaal niveau te vergroten.”

In het najaar gaan trouwens twee Amstelveense ambtenaren naar VES om kennis uit te wisselen over jeugdbeleid, jongerenparticipatie, onderzoek en statistiek, communicatie en ‘monotoring en evaluatie van beleid.’ Misschien wordt daar in Peru eindelijk duidelijk hoe de etterbakken in bijvoorbeeld Middenhoven tot de orde zijn te roepen.

 

Lees ook:Amstelveens Stadsplein in Berlijn
Lees ook:HWC-leerlingen op de fiets langs bedrijven
Lees ook:Gemeenteambtenaren drie weken naar Berlijn
Lees ook:Weer buitenlandse reizen B&W
Lees ook:Filmproject jongeren in drie partnersteden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.