Filmproject jongeren in drie partnersteden

Ter gelegenheid van de stedenbanden met partnersteden Berlijn Tempelhof-Schöneberg in Duitsland en Villa El Salvador in Peru start de gemeente een internationaal filmproject voor jongeren.

De drie partnersteden roepen jongeren uit hun stad op zich aan elkaar voor te stellen. De inzendingen uit de drie steden worden gecompileerd tot één film, die zaterdag 17 juni wordt getoond op het Stadsplein. De beste inzendingen maken bovendien kans op een plekje bij het jeugdfilmfestival in Berlijn.

“Wij vragen jongeren in maximaal drie minuten te filmen wat HOME voor ze betekent. Hoe ze dat doet, mogen ze zelf bepalen. Gebruik van animaties, collages, tekeningen, foto’s, toneel… Alles kan, zolang er maar geen tekst wordt gebruikt. Want er doen jongeren uit drie landen mee en zij moeten elkaar kunnen begrijpen,” zegt een woordvoerster van de gemeente.

Wie mee wil doen aan de film kan dat melden bij [email protected] en ontvangt dan verdere informatie. Filmpjes moeten uiterlijk 30 april binnen zijn. Meer informatie: www.mensenmakenamstelveen.nl/filmproject-home.

Het project maakt onderdeel uit van de campagne Mensen maken Amstelveen, waarin burgemeester Van ’t Veld Amstelveners oproept gezamenlijk activiteiten te ontplooien en daarmee een beweging op gang te krijgen die laat zien hoe inwoners met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan de stad.

 

 

 

Lees ook:Amstelveens Stadsplein in Berlijn
Lees ook:Kunstproject Stadsplein bij jubileum stedebanden
Lees ook:Jongeren op bezoek in Duitse partnerstad
Lees ook:Internationaal congres in P60
Lees ook:Film in Nieuw Vredeveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.