Ensemble Concertina’s op festival in Obuda (Hongarije)

Een ensemble van accordeonvereniging De Concertina’s deed mee aan het culturele festival waarmee de internationale bijeenkomst ‘Cities in the City’ werd besloten, die van 5 tot en met 8 mei gehouden in het stadsdeel Óbuda – Békásmegyer van de  Hongaarse hoofdstad Boedapest. De Concertina’s speelden werk van de Nederlandse componist Ad de Jong. De ontmoeting stond verder in het teken van kennisuitwisseling op het gebied van vrijwilligerswerk en cultuur tussen de partnersteden van Óbuda – Békásmegyer. Volgens de onvermijdelijk ook aanwezige burgemeester Jan van Zanen heeft Amstelveen ‘een uitstekende bijdrage geleverd aan deze internationale ontmoeting.’ Van Zanen: “Wij waren goed vertegenwoordigd met de vrijwilligerscentrale en De Concertina’s.”Op vrijdag 6 mei namen meer dan vijftig deskundigen en andere betrokkenen deel aan een conferentie over vrijwilligerswerk in de 21ste eeuw. 2011 is het Europese jaar van de vrijwilliger. Frans Huissen, teamleider van de Amstelveense vrijwilligerscentrale, lichtte aan de hand van een film de Amstelveense praktijk toe. De film laat zien wat Amstelveners beweegt om vrijwilligerswerk te doen en wat de inhoud van het werk is.

Lees ook:Nieuwe stedenbandborden maandag onthuld
Lees ook:Nieuwe huisstijl en site met vacatures voor vrijwilligers
Lees ook:Kerstconcert Accordeonorkesten en koor
Lees ook:Hoogleraar filantropie Schuyt op vrijwilligersmeeting
Lees ook:Concertina’s Play-In voor accordeon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.