VVD kiest voor huisartsen boven speelveld in Groenelaan

Tom Ponjee
Tom Ponjee

Als puntje bij paaltje komt, kiest de VVD toch liever voor huisartsen in een wijk dan voor een speelveldje. Dat maakte raadslid Tom Ponjee duidelijk in de maandag gehouden thema-avond van de partij over groen en ruimte. Hij doelde op de situatie aan Maritsa, waar een speelveldje dreigt te worden opgeofferd aan de bouw van een gezondheidscentrum; daarin vestigen zich huisartsen, een apotheek en paramedici. “Er is geprobeerd een andere locatie te zoeken, zoals de Middenwaard en het te slopen ABN Amrogebouw. Maar als het niet anders kan, moeten we voor Maritsa kiezen, want we willen niet de huisartsen uit de wijk wegjagen,” aldus Ponjee. Het kán vrijwel zeker ook niet anders, liet hij doorschemeren.

Vestiging van een gemeenschappelijke huisartsenpraktijk op een andere locatie zou minstens drie jaar duren. Dan zijn de artsen uit Groenelaan vertrokken.  VVD-er Walter Vervenne, die vier jaar geleden met voorkeurstemmen tegen de wil van zijn partij in de raad kwam en nu als vierde op de kandidatenlijst staat, herhaalde nog eens dat de VVD tegen bezuinigingen op groen, tegen graffiti en tegen het straatbeeld ontsierende schotelantennes is. Hij vindt dat de corporaties hun reglementen voor de plaatsing van schotels moeten handhaven. Dat heeft niets te maken met discriminatie van allochtonen, zei hij. “Iedereen moet de programma’s kunnen ontvangen die hij wil. Maar de schotels moeten op de balkons binnen de gevels blijven.” Ook wees hij op de nieuwe mogelijkheden voor tv-ontvangst, die de schotels overbodig maken.

Vervenne klaagde verder over zwerfvuil, bijvoorbeeld bij winkels. Wat hem betreft wordt ook op dat punt stevig gehandhaafd door de gemeente en worden boetes uitgedeeld. Hij wil dat in een volgend collegeprogramma hebben staan. Ook pleitte jij voor verfraaiing van straten en pleinen met groen en bloemen. En er moet een graffiti verwijderingfonds komen.

Ponjee noemde vijf groene locaties, waar geheel of gedeeltelijk de bouw van woningen is voorkomen, zoals Eickenstein, Zonnestein en Middenwaard. Helaas dreigt dat bij Maritsa niet te lukken. De partij is tegen verdichting van de stad, herhaalde hij nog maar eens. Een actievoerder voor het behoud van het speelveld aan Maritsa zei teleurgesteld te zijn in de VVD, vond dat er onvoldoende onderzoek naar andere locaties is geweest. “Wij zijn voor het lapje gehouden.” Voormalig CDA-voorzitter Hans van der Liet constateerde dat raadsleden blijkbaar al moeilijk door de ambtelijke brei heen komen als zij correcte detailinformatie willen hebben. Voor een burger leek hem dat dan nog moeilijker.

De aanwezige wethouder Pols (PvdA) zei het te betreuren als de overheid moeilijk bereikbaar is. “Maar de gemeente is wel een grote organisatie. Wij zijn bezig onze front officie goed te organiseren. Daar moeten eigenlijk specialisten zitten, die de telefoon opnemen.” Volgens hem is de gemeente ook bezig zich in die richting te reorganiseren.

Lees ook:Verwachte massale protest tegen medisch centrum losgebarsten
Lees ook:Bouw gezondheidscentrum Maritsa toch opnieuw bekeken
Lees ook:VVD: Bovenkerkerpolder als Rijksmonument
Lees ook:BBA claimt gezondheidscentrum Marne als haar succes
Lees ook:Medisch centrum Maritsa van de baan

2 reacties op “VVD kiest voor huisartsen boven speelveld in Groenelaan

  1. Axel Boomgaars

    Ze starten hun campgne met ‘nooit meer Martisa’, maar gaan er uiteindelijk toch mee akkoord?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Uiteraard, Axel. In 1913 riep men toch ook nog niet “Nooit meer oorlog”? Dat deed men pas in 1919.
    Dus dat veldje wordt “de laatste territoriale vordering van de VVD binnen Amstelveen. Als ik niet zeker wist dat meneer Manakker dan ging hyperventileren, zou men het bijna het Sudetenland van de 21e eeuw kunnen noemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.