BBA claimt gezondheidscentrum Marne als haar succes

Ja hoor, het is weer zover. Politieke partijen gaan zich natuurlijk verdringen om als hun verdienste te claimen dat het gezondheidscentrum voor Groenelaan niet op het speelveldje aan Maritsa wordt gebouwd, waartegen de buurt te hoop liep, maar ondergebracht in de voormalige Willem Alexanderschool aan de Marne. In principe had de raad het daarmee al ingestemd, maar nu moet hij er formeel mee akkoord gaat de locatie van de school geen buurtpark wordt, zoals eerder gepland. Ofwel: de gemeente levert een stuk park in om een trapveldje te behouden. Met het nieuwe plan is bijna een miljoen euro gemoeid, maar dat geld komt uit de verkoop van de school, zeggen B&W. En Burgerbelangen (BBA) juicht: ‘Maritsa blijft groen.’ Dankzij haar, claimt BBA. De storm van protest uit de buurt heeft volgens de partij alleen een ondersteunende rol gespeeld.

‘Dankzij  de steun van de omwonenden is het BBA gelukt om het gezondheidscentrum voor Groenelaan, Waardhuizen en Middenhoven in de voormalige Willem Alexanderschool aan de Marne te laten vestigen,’ meldt BBA in een persbericht.  Al jarenlang vraagt de eerstelijns gezondheidszorg een centrum te mogen bouwen voor huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek. Steeds kwam Maritsa als mogelijke locatie op tafel, maar dat zou een – overigens niet officieel als zodanig stemde – speelveldje kosten. Gezondheidszorg is mooi, maar een trapveldje voor de kinderen belangrijker, vond de buurt blijkbaar. BBA sloot zich daar bij aan. Eindelijk lijkt het gevecht nu beslist. In het voormalige schoolgebouw aan Marne krijgt de gezondheidszorg meer ruimte dan was voorzien, maar er moet wel infrastructuur, zoals een parkeerterrein, komen. Voordeel is dat ook het er gevestigde kinderdagverblijf er kan blijven. De bij de school horende gymzaal wordt afgebroken. Het toegezegde buurtpark slingert zich volgens B&W nu als het ware om het centrum heen en wordt dus per definitie kleiner. Voor de aan;leg van het parkeerterrein sneuvelt een aantal bomen.

BBA zegt altijd te hebben verkondigd dat naast Maritsa ook andere locaties moesten worden onderzocht. Haareigen wethouder Levie heeft inmiddels toegezegd het trapveldje een groene bestemming te geven, zodat het voorlopig niet meer kan worden bebouwd.

Lees ook:GroenLinks wil buurtpark aan Marne
Lees ook:BBA: medisch centrum op plaats Willem Alexanderschool, niet aan Maritsa
Lees ook:Medisch centrum Maritsa van de baan
Lees ook:Buurtpark aan Marne in nieuw woongebied
Lees ook:Medisch centrum Marne iets beter bereikbaar

2 reacties op “BBA claimt gezondheidscentrum Marne als haar succes

  1. roos

    gelukkig dat amstelveen niet nog meer groen gaat bebouwen het lijkt wel dat het afgelopen jaar de hoeveelheid bomen is gehalveeerd ik denk dat de gemeente wel heel gemakkelijk om gaat met de bomen en de leefomgeving van de amstelveners.

      /   Beantwoorden  / 
  2. dro

    in 1 straat zag ik laatst dat er >20 bomen onlangs zijn omgehakt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.