PvdA wil lijsttrekkersdebat over sociale woningbouw

Remco Pols

Terwijl bij de PvdA betaalbaar wonen een centraal thema is in het verkiezingsprogramma, vindt de VVD dat het maar eens afgelopen moet zijn moet de bouw van sociale huurwoningen. Het geld moet voor andere dingen worden besteed, menen de liberalen. Dat betoogde PvdA-lijsttrekker voor de raadsverkiezingen Remco Pols zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partijafdeling. Evenals zijn partij is ook GroenLinks voorstander van sociale woningbouw. Daarom willen Pols en GL-lijsttrekker Sander Mager een lijstrekkersdebat op donderdag 4 februari in café Uilenstede. Zij hebben daarvoor de lokale politieke leiders van alle aan de verkiezingen deelnemende partijen in een open brief uitgenodigd. Het debat wordt georganiseerd door de bewonersvereniging van Uilenstede.

Pols gaf toe dat de PvdA het landelijk niet goed doet in de peilingen. Een oorzaak daarvan is volgens hem dat zij bij de Europese verkiezingen mee is gaan bewegen op de golven van euro scepsis. Maar ook het feit dat de PvdA regeert en dus deel uitmaakt van de landelijke overheid heeft een rol gespeeld, denkt hij.

Zowel landelijk als in Amstelveen moet de PvdA doorgaan met het nastreven van haar idealen, vindt Pols. Hij somde wapenfeiten van de partij op in de huidige collegeperiode, zoals hinderbeperking bij Schiphol, het succes van de starterslening en de op til zijnde nieuwbouw van het Amstelveen College.

Lees ook:Frits Barend leidt lijsttrekkersdebat over wonen
Lees ook:Pols: ‘betaalbare woning kloof tussen PvdA en VVD’
Lees ook:Wouter Bos komt bier tappen in café Uilenstede
Lees ook:Oud-wethouder Pols (onverkiesbaar) op PvdA-lijst
Lees ook:Oud-wethouder Remco Pols actief in PvdA-campagne

20 reacties op “PvdA wil lijsttrekkersdebat over sociale woningbouw

 1. Frank Bikker

  Prima idee, maar wordt nu dan eens concreet. Waar had de PvdA deze sociale woningbouw gerealiseerd willen zien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Meneer Pols, de werkelijke oorzaak dat het landelijk (maar ook lokaal) niet goed gaat met de PvdA, ligt in het feit dat uw partij tot plezier van o.a. het CDA allerlei ‘keiharde’ standpunten heeft ingeleverd en zich praktisch op geen enkele manier meer kan profileren. De PvdA heeft haar kiezers als een baksteen laten vallen en dat alleen is al reden genoeg om er mee te stoppen en te fuseren met een andere middenpartij!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank Bikker

   Helaas heeft de hr. Demming naar mijn smaak volledig gelijk.

     /   Beantwoorden  / 
 3. hmmm

  hmmm ….. de heer raat van de VVD zal wel weer niet thuisgeven en afwezig zijn bij zo n debat!! Hij wil dat amstelveen nog onbetaalbaarder wordt dan het al is!!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Herbert Raat heeft al aangekondigd erbij te zijn. Al;s een van de eersten, nog tijdens de PvdA-happening waar hij bij was. Zie ook een bericht over hem elders op amstelveen.blog.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Bikker

  Nieuwbouw van het Amstelveen college!!! Moet je eens kijken, waar ze nu in zitten? De struikjes groeien op het dak. Niets is geisoleerd. Het houtwerk is totaal verrot ,de tuin is een schapenhouderij , overal
  betonrot,Niagarawatervallen bij een flinke regenbui. Het is een ruine.Er is de laatste 15 jaar niets aan gedaan. De leerlingen kregen nog net niet les in een tent. En nu noemt de PvdA het een verworvenheid dankzij hun club dat ze een nieuw gebouw krijgen. Het is een schande dat ze dat al niet 10 jaar hebben. Die “verworvenheid” is 10 jaar te laat!!!! Maar eigen roem stinkt niet, hoor!!! Wat een blamage om je daar nog voor op de borst te kloppen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Onno

  Die nieuwbouw komt toch aan de sportlaan , je weet wel op zo’n plek waar ze eerst beloven dat intact te laten ……

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rob Nijkamp

  Goed zo Remco, deze opmerking;

  Zowel landelijk als in Amstelveen moet de PvdA doorgaan met het nastreven van haar idealen, vindt Pols. Hij somde wapenfeiten van de partij op in de huidige collegeperiode, zoals hinderbeperking bij Schiphol, het succes van de starterslening en de op til zijnde nieuwbouw van het Amstelveen College.

  Landelijk is een grote tekentafel waar je kunt roepen dat de stoep moet worden schoongemaakt of banken redden die zelf schuld zijn aan omvallen maar verder geen enkele verantwoordelijkheid oppakken. Nee, de partij zit in het Kabinet, dus wat we hebben gezegd bij de verkiezingen is niet meer bekend, gewoon mee blijven buigen met je coalitiepartners en blijven zitten.

  En dan de gemeente, trots op lawaaivermindering Schiphol, maar wel de uitbreiding hiervan realiseren tijdens de gehouden PvdA reünie met als uitkomst overkapping A9 en garantstelling Amstelveen van 100 miljoen euro!
  De starterslening geloof ik maar verder geen inzicht over, dus laat maar.
  Nieuwbouw Amstelveen colege, eindelijk, maar wel een opoffering van een unieke rugbyclub die wereldberoemd is, maar dat telt niet, nee eigen succes, want het hondje moet z’n luchtje achterlaten. Tot slot idealen, welke dan? Sinds Kok de opvolger van den Uijl werd zijn de idealen van de PvdA bij de vuilnisbak gezet en de partij is doorgeschoven naar een middenpartij hangend naar rechts. Dus als je het over idealen en misschien ideologie wilt hebben vergeet het verleden dan niet en weet wat je inmiddels als verantwoordelijk wethouder hebt aangericht.
  1 simpel voorbeeld, Bovenkerk!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   ARC wordt 1 op 1 (en meer) gecompenseerd, volgens Veenboer.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rob Nijkamp

    Volgens Veenboer ja, Maar wat is dan deze compensatie? Dat is een belofte van een vertrekkend wethouder die er even mocht zijn.
    En met beloven maken de wethouders naar buiten grote sier, maar de uitvoering is drama, zie bijvoorbeeld de slotzin van Hans vd Liet zijn reactie mbt Reqouin en Carmenlaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     In het voorstel voor de nieuwbouw, dat de gemeenteraad komende maand neemt, is ‘met één op één verplaatsing van de faciliteiten van ARC’ rekening gehouden. De complete gemeenteraad zit er dus op 3 februari bij! Maar inderdaad helemaal betrouwbaar is de overheid natuurlijk per definitie nooit.

       /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Kijk aan, het linkse kerkkoor is weer aan het oefenen!

  Voor een tot de oppositiebanken verdoemde partij als Groen Links is het natuurlijk makkelijker praten dan voor een partij als de PvdA die zijn verantwoordelijkheid neemt, met de poten in de modder staat en bereid is vuile handen te maken om op andere thema’s wel zaken uit het verkiezingsprogramma te realiseren. In de oppositie is het heel gemakkelijk om schone handen te houden en heel hard je eigen gelijk de wereld in te brullen. De beste stuurlui staan weer eens aan wal!
  En als Groen Links dan bij Gods genade eens aan de schakels van de macht mag zitten, dan gaat het ook meteen goed fout: gemarchandeer met de golfbaan, het buitenspel zetten van Amstelveen in de gesprekken over de N201 en niet te vergeten de gebroken belofte van Groen Links-wethouder Regouin aan de bewoners van de Carmenlaan. Een zeer armoedige Leistungsausweis.
  Het kan anders!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   ‘Het kan anders.’ D66 dus? Overigens zat het CDA erbij in het college, toen Regouin wethouder was. Die liet trouwens als beheerder van de financien geen lege spaarpot na. Daarvoor moest eerst de VVD weer in het zadel zitten (uiteraard ook weer met het CDA, want dat heeft nu eenmaal een ruggegraad van elastiek: als het maar op het pluche kan zitten).

     /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  Inderdaad is het CDA een partij die niet wegloopt voor regeringsverantwoordelijkheid. Die houding is door de kiezers beloond: het CDA is de enige partij die in geen enkel college heeft ontbroken. Een mooie traditie, die wij ook na 3 maart graag zouden voortzetten.
  “Het kan anders” is meen ik de slogan van…Groen Links :-)

  Overigens is het een misvatting om te denken dat het CDA de wethouders die andere partijen leveren aan een touwtje heeft. Dat zouden we misschien wel willen, maar helaas hebben die partijen soms toch nog andere plannen met de samenleving dan wij, aan welke plannen die wethouder dan geacht wordt de nodige nadruk te verlenen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   U bedoelt waarschijnlijk: het CDA is een partij die met alles MEELOOPT als zij maar kan regeren. En die gewoon ermee instemt, niet wegloopt, als een wethouder iets doet waarmee het zich onmogelijk kan verenigen. Onder het uitroepen van: we hebben hem nu eenmaal niet aan een touwtje. Je kunt ‘niet schuwen van regeringsverantwoordelijkheid’ (onder alle omstandigheden) ook verwarren met gebrek aan ruggegraat of elastieke principes. Maar inderdaad: door die in ongeloofwaardigheid uitmondende souplesse zul je waarschijnlijk in geen enkel college ontbreken. Breekpunten zijn er immers niet!

     /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  De souplesse van het CDA is spreekwoordelijk en hoewel wij bijna allen christenen zijn (en een enkele zeer welkome moslim) bij het CDA, durf ik ten overstaan van onze hervormde en gereformeerde broeders en zusters toch wel te zeggen dat die flexibiliteit in niet geringe mate is te danken aan het rooms-katholieke smaldeel binnen de beweging. In zoverre belichamen wij de koopman en onze niet-roomse politieke geestverwanten, hoe toepasselijk, de dominee.
  Dat levert ons natuurlijk nijd op van anderen, dat is duidelijk. Overigens krijg ik doorgaans niet de indruk dat in een coalitie het CDA de meeloper is. Meestal krijgen wij toch wel onze zin, dat is althans de perceptie bij het volk (zie boven). Terwijl de coalitie-genoten niet zelden verfomfaaid uit het tijdelijke samenwerkingsverband tevoorschijn komen.
  Dus hoe amusant uw zoveelste tirade tegen de ruling party van het land ook is: met de werkelijkheid heeft die weinig van doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Pardon, met uw werkelijkheid.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Frank Bikker

  @ Geachte hr Hans van der Liet zoudt u vanuit het standpunt van de PvdA iets willen noemen wat zij ondanks de tegenwerking van het CDA er toch door hebben zien te drukken. Ik zou ook graag willen weten wat de idealen van het CDA in concreto zijn, behalve op het pluche zitten en niets anders doen dan bezuinigen, zoals we vandaag weer treffend konden waarnemen. Of is dat de spreekwoordelijke souplesse, elastieken ruggegraat en de arrogantie dat zij alleen, maar dan ook zij alleen verantwoordelijkheid hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hans van der Liet

  Zeg maar Hans hoor, ik noem jou immers ook Frank en qua leeftijd ontlopen we elkaar toch niet veel denk ik.
  Ik noem: het onderzoek naar de politieke steun aan de oorlog in Irak en het uitstel van de aanschaf van de JSF.

  Voor een overzicht van de idealen van het CDA verwijs ik naar het partijprogramma, hetwelk onder http://www.cda.nl vast en zeker te vinden is. Ik heb het in ieder geval nooit gelezen: ik weet ook zo wel, wat goed is voor Nederland :-)

    /   Beantwoorden  / 
 12. frank bikker

  Ik zal het gaan bekijken, Hans, maar wat dat onderzoek naar de steun in Irak betreft, dat is denk ik, op dit moment niet direct een handige zet. De PvdA moet nu positie bepalen, net nu ze het zo dramatisch slecht doen in de peilingen. En ik weet ook wat goed is voor Nederland, alleen verschillen wij daarover op enkele puntjes. (eufemistisch)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.