De Leur (D66): ‘B&W missen daadkracht’

Catharina de Leur
Catharina de Leur

Het nu Amstelveen regerende college van B&W mist daadkracht. Tot die conclusie kwam lijsttrekker Catharina de Leur van oppositiepartij D66 zaterdag bij de presentatie van het programma voor de komende raadsverkiezingen. Politiek rommelig was volgens haar het jaar 2009, maar eigenlijk de hele collegeperiode. “Op het gebied van cultuur en de betrokkenheid van burgers bij de politiek is niets gebeurd. Op het gebied van groen heeft de wethouder ons de afgelopen vier jaar voorgehouden heel hard bezig te zijn, maar ook daar is niets gebeurd, terwijl echt alle plannen klaarlagen. Vier jaar heeft de wethouder sport gewerkt aan haar topsporthal en ook deze heeft de eindstreep van dit college niet gehaald,” aldus De Leur, die verder de uitvoering van de – inmiddels teruggedraaide –  voorrangsregeling voor fietsers op het Zwarte Pad belabberd vindt.  

De partij gaat de komende maanden 35.000 folders verspreiden om de burgers te laten weten waar zij voor staat. Als het aan haar ligt wordt het na de verkiezingen op 3 maart allemaal anders in de stad. D66 heeft gekozen voor het motto gezond als leidraad voor het verkiezingsprogramma.

De partij is voor veel groen in de stad, wil geen woningbouw, maar wel een golfbaan in de Bovenkerkerpolder.  Dat past bij het internationale karakter van Amstelveen, vindt raadslid Rien Alink. In een golfcentrum in de Middenpolder, waarvoor de mogelijkheden nu worden onderzocht, ziet D66 niets. “Wij zijn voor uitvoering van de oorspronkelijke plannen van Loogman Vastgoed,” zei De Leur.

Volgens Alink kunnen er nog duizenden woningen worden gebouwd, onder meer in het A9-tunnelgebied, maar komt er wel een einde aan de groei van de stad.

Lees ook:De Leur blijft fractievoorzitter D66 en gaat ‘keihard in oppositie’
Lees ook:De Leur legt voorzitterschap D66-fractie neer
Lees ook:De Leur weer lijsttrekker D66 bij raadsverkiezing
Lees ook:‘Vier verloren jaren door dit college van B&W’
Lees ook:D66 wil maatregelen tegen wateroverlast

3 reacties op “De Leur (D66): ‘B&W missen daadkracht’

  1. Hans van der Liet

    Je moet maar durven: als D66 dwars gaan liggen als een energieke Joss Tabak de bijl wil zetten in allerlei hinderlijke groenvoorzieningen en haar dan later een gebrek aan daadkracht verwijten. De kiezers zijn heus niet zo dom, dat ze deze even holle als doorzichtige verkiezingsrethoriek niet zouden ontmaskeren!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nou, de kiezers zijn zo dom dat zij massaal eerst op idiote, volstrekt inhoudloze Rita stemden en dat nu nog massaler op Geert Wilders doen. Nou ja, het unieke van de democratie is natuurlijk dat iedereen mag kiezen door wie hij zich wil laten belazeren.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Jean Marie La Chouffe

        Helemaal met je eens Johan, we zijn de afgelopen jaren genoeg belazert door de huidige en vorige regering, die gevormd wordt door een aantal impotente regeerders. Tijd voor een frisse wind met andere idee-en en als Wilders daar dan ook bij is is dat prachtig, Ik zie hem nog lopen in het hol van de leeuw “Gouda”voor de vorige verkiezingen, omringt door een aantal politie-en veiligheidsmensen, maar hij was daar wel ook in de wijk waar de gemiddelde Nederlander zich al lang niet meer durft te vertonen, Oosterwei

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.