‘Vier verloren jaren door dit college van B&W’

Catharina de Leur
Catharina de Leur

Het huidge college van B&W betekent vier verloren jaren voor Amstelveen. Dat vindt D66. De fractie is ook teleurgesteld dat het college zijn belofte nog steeds niet nakwam begin 2010 een verantwoordingsdocument aan de raad voor te leggen. D66 had daar in september om gevraagd. Zij wilde het document, waarin moet staan wat er nu al met al van het collegeprogramma is gerealiseerd, al bij de begroting in november zien. B&W lieten weten er begin 2010 mee te komen. Maar op 3 februari wordt de laatste vergadering van de nu zittende raad gehouden, zodat het volgens D66 niet meer mogelijk is een politiek debat over de gevraagde verantwoording te voeren. Onbegrijpelijk, noemt de fractie dat. ”Vooral omdat het college zelf aangaf voorstander te zijn van publieke verantwoording,” zegt fractievoorzitter Catharina de Leur. Zij vraagt zich af hoe B&W alsnog aan die verantwoording vorm willen geven.

De Leur: “Jammer dat we met het college geen discussie kunnen voeren over wat het heeft gedaan. Of eigenlijk: wat het niet heeft gedaan. De allure waar het college het in 2006 over had, is er niet vanaf gestraald. Het is niet daadkrachtig gebleken. Op de gebieden van sport, cultuur, groen is er weinig gebeurd, terwijl het daarop in een gespreid bedje kwam. Vier verloren jaren voor Amstelveen.”

Lees ook:De Leur blijft fractievoorzitter D66 en gaat ‘keihard in oppositie’
Lees ook:D66 wil meer transparante verantwoording B&W
Lees ook:D66 blij met bereidheid tot verantwoording van college
Lees ook:De Leur legt voorzitterschap D66-fractie neer
Lees ook:D66: handen af van het groen

5 reacties op “‘Vier verloren jaren door dit college van B&W’

  1. Hans van der Liet

    Haha, je moet maar durven. Ons was ook “keiharde oppositie beloofd” door D66. Wat is daarvan dan terecht gekomen, behalve wat schutterige commentaren in dichtvorm ter gelegenheid van Sinterklaas 2007 en de ongeloofwaardige protesten tegen de uitvoering van het bezuinigingsprogramma op groenvoorzieningen die nota bene D66-wethouder Alink in de vorige periode erdoor had gedrukt? Het enige wapenfeit van D66 is het behoud van de vogelkooi in het Broersepark die met een ton per jaar (!) loodzwaar op de begroting drukt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Onno

    Loodzwaar ?? Ze geven een ondernemer even 180.000 euro zakgeld mee omdat zijn plannen toch niet mogen doorgaan.. dus dat loodzwaar al wel meevallen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Nou, ik vind 100000 veel geld hoor, Onno! Er zijn jaren dat ik het niet verdien.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Onno

    Klopt er zijn dagen dat ik het ook niet in mijn zak heb zitten :) maar het klinkt alleen zo ongeloofwaardig als je alleen dit jaar al 830.000 over de brug hebt gegooid

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    O, dus dan denk jij: gooi er dan nog maar.een ton achteraan! Volstrekt onverantwoord, Onno!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.