Linda Roos weer lijsttrekker Burgerbelangen

Linda Roos
Linda Roos

Nog geen verkiezingsprogramma, maar wel een kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen heeft Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Linda Roos is opnieuw lijsttrekker. Op verkiesbare plaatsen staan van de huidige fractie alleen John Levie (3) en David de Jong (4). Raadslid Ruud Oord is naar de zevende plaats gezakt. Harrie Pijnenborg, die eerder afscheid nam van de raad, maar wel commissielid bleef, staat als nummer acht op de lijst. Nieuwkomers zijn Peter Bos als tweede, Petra Vosters als vijfde en Willem Toerink als zesde op de lijst.

Volgens de lokale partij is de kandidatenlijst tot stand gekomen na een peiling onder de leden.

Linda Roos is al sinds de oprichting van BBA (1993) betrokken bij de partij en sinds 1994 raadslid. Zij richt zich op onderwerpen als ruimtelijke ordening, groen, openbaar vervoer, wegen en wonen. Peter Bot was de afgelopen jaren maatschappelijk actief in de Amstelveense sportwereld en 28 jaar werkzaam in het MBO-onderwijs als o.a. docent.

John Levie is sinds begin 2008 raadslid en in het dagelijks leven docent commerciële  economie aan de HES Amsterdam. Ook is hij actief in het bedrijfsleven als interim en projectmanager. Hij commissievoorzitter voor Burgers & Samenleving.  David de Jong, mediajournmalist, is sinds 2002 raadslid en plaatsvervangend voorzitter van de commissie Burgers & Samenleving. Nieuwkomer Petra Vosters is werkzaam als senior consultant bij de Luchtverkeersleiding Nederland. Willem Toerink is consultant op het gebied van media, telecommunicatie en het begeleiden van subsidie-trajecten.  Ruud Oord, raadslid sinds 2006 raadslid, komt uit de financiële wereld en is zelfstandig adviseur voor integriteits- en beveiligingsvraagstukken op onder meer de luchthaven Schiphol. Hij vindt dat de nieuwe BBA-kandidaten hoog op de lijst moeten, maar rekent erop opnieuw verkozen te worden.

Harrie Pijnenborg was tot 6 februari 2008 ruim 12,5 jaar gemeenteraadslid voor BBA en is commissielid voor Burgers & Samenleving. Hij is ruim 50 jaar actief in de Amstelveense sportwereld en was ruim 30 jaar actief in het Amstelveense en Amsterdamse onderwijs.

Jaap Prent is commissielid voor Ruimte, Wonen & Natuur en de A9. Hij is voor BBA zeer actief als wijk(platform)aanspreekpunt en was jarenlang actief in de voedingssector. Lijstduwer van BBA is net als in 2006 Frits Suèr, die zijn diensten bewezen heeft in de sportsector.

Lees ook:BBA: Evenveel vrouwen als mannen op lijst
Lees ook:Iedereen welkom bij afscheid Linda Roos
Lees ook:Pijnenborg (BBA) verlaat gemeenteraad
Lees ook:Jitze Bakker fractievoorzitter bbA
Lees ook:Linda Roos blijft ‘boegbeeld’ bbA, Bot lijsttrekker

4 reacties op “Linda Roos weer lijsttrekker Burgerbelangen

  1. hmmm

    geen programma, geen ideeen en geen visie, maar wel een lijst met jokers die graag in de raad zitten voor de vriendjespolitiek: wat laten ze zich toch kennen de dames en heren van BBA: deze club heeft geen bestaansrecht!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. OliBlogger

    Kennen jullie ze nog: Linda Roos en Jessica?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Alex

    Linda Roos wil vrijwilliggers inzetten op plekken van betaalde krachten. Straks ben jij dus ook vrijwilliger

      /   Beantwoorden  / 
  4. frank bikker

    Hoe kun je afgaan!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.