Remco Pols voert lijst PvdA aan

Remco Pols
Remco Pols

Huidig wethouder Remco Pols voert de lijst van de PvdA aan bij de verkiezingen voor de gemeenteraad. College wethouder Dolf Veenboer is tweede en beoogd fractievoorzitter, tenzij hij opnieuw in het college van B&W terugkeert. Pols is in elk geval wethouderskandidaat. De nummers twee en drie op de lijst zijn de nieuwkomers Cynthia Lionahr-Vernie en Jeroen Brandes. Op de vijfde en zesde plaats staan respectievelijk de huidige raadsleden Esther Veenboer en Guido Dennenbroek. De nieuwkomers Mouad Zagdoud en Merit Wagenaar zijn de nummers zeven en acht, Roeland Smits (nu raadslid) is nummer 9 en nieuweling Petra van Mourik nummer tien.

Het jongste raadslid van de fractie, Nachson Rodrigues Pereira, kreeg geen plaats op de lijst. Hij heeft zich volgens de commissie in de huidige raadsperiode onvoldoende waargemaakt.

De ledenvergadering moet overigens nog instemmen met de door commissie samengestelde lijst van in totaal 22 namen. Commissievoorzitter en voormalig wethouder Winnie Blok zei bij de presentatie dat zich een groot aantal uitstekende kandidaten heeft gemeld, onder wie veel nieuwe. “Wij hadden een luxe probleem en konden wel twee fracties vullen. Wij denken de PvdA met hen goed op de klaart te kunnen zetten,” zei ze. Volgens Blok is de lijst voor de komende verkiezingen een betere afspiegeling van de Amstelveense samenleving dan de huidige fractie. De eerste tien op de lijst, die de campagne gaan voeren, zijn een mix van vertrouwde en nieuwe gezichten. De PvdA heeft nu acht zetels, maar zal waarschijnlijk met minder raadsleden terugkeren. Uit polls blijkt dat haar electoraat landelijk slinkt. Bovendien gaat de SP meedoen aan de verkiezingen. Blok vindt blijkbaar het realiteitsgehalte van het PvdA programma hoger dan dat van de SP. “Wij gaan de mensen geen populistische dingen voorspiegelen als dat de A9 niet verbreed zou moeten worden. Dat is een rijksweg, daar gaan wij niet over.” De PvdA gaat ervan uit in elk geval met één wethouder terug te kunnen keren in het colege van B&W.

Lees ook:‘PvdA-fractie was te weinig een team’
Lees ook:Hans Bulsing lijstaanvoerder VVD
Lees ook:Wethouder Blok niet beschikbaar voor nieuwe termijn
Lees ook:Oud-wethouder Pols (onverkiesbaar) op PvdA-lijst
Lees ook:VVD: 3 raadsleden vrijwel onverkiesbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.