‘PvdA-fractie was te weinig een team’

De volgende PvdA-fractie in de gemeenteraad moet meer een team gaan vormen dan de huidige en minder verbrokkeld optreden. Voorzitter Winnie Blok van de commissie die de kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen samenstelde zei dat woensdag (25 november) in de ledenvergadering van de partijafdeling. De huidige fractie was van meet af aan teveel naar binnen gekeerd, constateerde ze. Dat was halverwege de rit al vastgesteld, maar het werd er niet veel beter op. “Er was meer uit de fractie te halen dan is gebeurd, als meer als team was opgetreden, met een betere communicatie naar buiten en duidelijke aanwezigheid in de stad,” aldus Blok.

Die bezwaren hebben een rol gespeeld in de gesprekken die de commissie met de kandidaten voor de nieuwe periode heeft gevoerd. Volgens Blok, voormalig wethouder, biedt de nieuwe lijst – die door het bestuur is overgenomen en door de ledenvergadering goedgekeurd – nu ruimschoots kansen voor een betere teamvorming. Zij prees de kwaliteit van de kandidaten. Volgens haar vormen zij samen een goede afspiegeling van de bevolking. Lijstrekker is Renco Pols, huidig wethouder (en voor die functie ook weer beschikbaar). Op de tweede plaats staat Dolf Veenboer, eveneens nu wethouder. Blok: “Er komt een fractie aan, die een team is en kennis heeft van de thema’s in ons verkiezingsprogramma. We zien een aantal vertrouwde gezichten, in combinatie met nieuw elan.”

De ledenvergadering ging akkoord met het verkiezingsprogramma’s, waarin wonen (met een nadruk op sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen), jeugdvriendelijkheid en stimulering van de mantelzorg de speerpunten zijn. Intussen beseft de afdeling dat de Partij er landelijk niet zo rooskleurig voorstaat. “Dit wordt een stevige klus,” zei Pols, die het startschot gaf voor de verkiezingscampagne. “Het worden cruciale verkiezingen.”

Lees ook:Remco Pols voert lijst PvdA aan
Lees ook:Remco Pols (PvdA) verlaat de gemeenteraad
Lees ook:Veel nieuwe kandidaten op CDA lijst
Lees ook:PvdA: Smalle coalitie gevolg van te hechte blokvorming
Lees ook:Dolf Veenboer fractievoorzitter PvdA

31 reacties op “‘PvdA-fractie was te weinig een team’

  1. Peter

    Hahaha, PVDA’ers met team geest. Die partij staat al eeuwen bekend als naaiers van iedereen en vooral hun partij genoten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Bikker

    Wat heeft de kiezer aan dit vaag gezwets. Kom met getallen. Wat is een betaalbare koopwoning in Amstelveen? Noem een percentage huurwoningen! Hoeveel geld wordt er besteed aan het opknappen en renoveren van schoolgebouwen? Hoe denkt men het probleem van de sociale minima aan te pakken? Concreet Hoeveel arbeidsplaatsen denkt zij te kunnen scheppen in de gemeente? Wat voor afspraken wil men maken met het plaatselijke bedrijfsleven hierover enz. enz
    Wat is hun visie op de sociale gelaagdheid van Amstelveen en hoe moeten wij vormen van scheefgroei opvangen.
    Het interesseert me geen bal wie dat doet, als ze het maar doen en als men dan begint te zwatelen over teamgeest. Sorry, hoor, hebben ze niets beters?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Onno

    @frank, elke partij gaat nu weer stemmen paaien , concreets hebben ze nog nooit wat beloofd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Je hebt gelijk, maar ik erger me met name aan de PvdA., omdat het nog steeds hebben over het feit van de sterkste schouders moeten de zwaartste lasten dragen. Nou, dat hebben we gezien de afgelopen 15 jaar. Enkel afbraakbeleid, zij sputteren, maar toen het puntje bij paaltje kwam niets. Dat er hier en daar wat moest duren, was duidelijk , maar ze zijn gewoon bekeerd tot het vrije marktdenken. Het is een partij van arrive s geworden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Peter

        Frank, houw es op met spammen. Ik heb jou nog nooit iets positiefs horen zeggen hier. Ja alleen positieve reacties op comments van jezelf.

          /   Beantwoorden  / 
  4. seven card stud

    I’d just like to thank you for taking the time to create this internet website. It has been extremely helpful

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jan Demming

      You are very welcome. Now please go to bed and stay there as long as possible!

        /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    @ seven card stud

    You are very very welcome. Now please go to bed and stay there.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Jan, bij welke partij hoor jij? Zeker zo een die zelfs vor de burgers wil bepalen wanneer zij naar bed moeten?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Peter

        Jan moet dus een PVDA’er zijn (niet zolang geleden was dat de NSDAP), die jongens willen iedereen in slaap sussen. Het liefst een eeuwige slaap.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Frank Bikker

          een positieve reactie van je, Peter!!

            /   Beantwoorden  / 
  6. Peter

    Axel hou het maar op wishful thinking. Maar je hebt gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Herr Demming is de partij Groen Links toegedaan. Dat is inderdaad een club die graag tot in detail wil dicteren hoe burgers en bedrijven zich hebben te gedragen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Joost09

    Wat een onzin Van der Liet. De SP heeft een Maoistische basis. GroenLinks is eerder een libertijnse partij. Daarom misschien ook de lijstverbinding met D66 :-)

      /   Beantwoorden  / 
  9. Axel Boomgaars

    Hear hear!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Libertijns? Waar het coffeshops aangaat, wellicht ja. Verder wil men burgers en bedrijven graag met allerlei regeltjes inzake milieu-bepalingen het leven zuur maken.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jan Demming

    U mag schrijven wat u wilt, meneer Van der Liet. Maar hoewel ik geen enkele hekel aan Duitsland of de Duitsers heb, heb ik liever niet dat u me Herr noemt. Dat werd in de oorlog namelijk ook te pas en te onpas gebruikt. Het woord komt in mijn ogen nogal bevelend over en zo ben ik dus helemaal niet. Bovendien hebben we daar een gewoon Nederlands woord voor!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Jan Demming

    Johan Bos (27/11 11.54 uur)

    Sorry voor m’n late reactie. Ik zei dat Seven Card maar lekker in z’n mandje moest stappen omdat hij totaal, maar dan ook totaal geen bijdrage leverde aan de discussie. Ik vermoed zelfs dat hij of zij per ongeluk (en dat gebeurt wel vaker) op deze website terecht is gekomen. Weet jij anders hoe en waarom in het Engels wordt gereageerd op een manier die nergens op slaat?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ach, reageren op een manier die nergens op slaat, komt vaker voor op deze site. Ook in het Nederlands. Het kan zijn dat betrokkene wel Nederlands begrijpt, maar zich er zelf niet zo goed in kan uitdrukken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. hmmm

        die Johan zou zich niet zo betweterig moeten uitdrukken: zijn eigen reacties slaan ook vaak genoeg de plank volkomen mis.

          /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Herr Demming, u heeft de oorlog helemaal niet meegemaakt, dus aan die zieligdoenerij heb ik een broertje dood. Overigens wordt het Duits ook door Schiller, Goethe, Beethoven en Mozart gebruikt en grotere cultuurscheppers zijn nauwelijks denkbaar. Dus om u en anderen een wat meer ontspannen omgang met de mooie Duitse taal bij te brengen, gaan we er lekker mee door. Overigens is het allerminst bevelend van toon, mar juist uiterst hoffelijk. U doet nu net alsof ik u als Sau of Schweinhund heb aangesproken en niets is minder waar.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Jan Demming

    Niets is minder waar…. Wilt u daar ongeveer mee zeggen: im Gegenteil??

      /   Beantwoorden  / 
  15. Hans van der Liet

    Genau! Ik stel verheugd vast, dat u die Sprache der Dichter und Denker zo liefdevol omhelst!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Jan Demming

    Ik kan u vertellen dat ik op het voortgezet onderwijs één der betere leerlingen was als het om de Duitse Sprache ging. En dat kwam vooral omdat ik vanaf m’n 6e jaar nogal eens tv-uitzendingen op de Duitse TV volgde. En dat kwam weer omdat die zender in het oosten des lands kon worden ontvangen. En dat was weer voordat men in ons land met officiele uitzendingen begon.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Waarom neemt de hr. van der Liet niet Armeens, Herbreeuws en Grieks. Dat waren toch de talen van de Bijbel.

        /   Beantwoorden  / 
  17. Hans van der Liet

    Oud-Grieks beheers ik ook, maar meneer Demming klaagt al als ik eens een beetje Latijn schrijf, dus ik denk dat we met het Duits wel de grenzen van zijn talenkennis hebben bereikt. En het moet voor hem allemaal wel een beetje te volgen blijven, vind ik.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Jan Demming

    Voor zowel Duitse, (Oud)-Griekse als Latijnse woorden zijn prima Nederlandse vertalingen voorhanden. Dus waarom moeilijk doen als het ook duidelijk kan? Interessantdoenerij?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik vrees dat het daar wel iets mee heeft te maken. Sommige mensen etaleren graag hun kennis, ook als daardoor de communicatie met de meeste anderen wordt verstoord. Het is een vorm van intellectuele zelfbevrediging, denk ik. De bedoeling is dat iedereen zegt: o, wat bent u geweldig knap, ik begrijp er niets van, maar dat zal ook wel uw bedoeling zijn. Of dat men dat niet eens durft te zeggen natuurlijk, uit misplaatste angst stom te worden gevonden…

        /   Beantwoorden  / 
  19. Hans van der Liet

    Tsja, heren, laten we dan het literatuuronderwijs in de vreemde talen ook maar afschaffen, want van ieder boek dat enigszins het lezen waard is, bestaat zeker een prima Nederlandse of in ieder geval een Engelse uitgave.
    Verarming van de cultuur en het begrip voor anderstaligen zijn het gevolg ervan, maar ja, wat kan u dat schelen he? Als we maar naar GTST kunnen blijven kijken, is uw behoefte aan “cultuur” gedekt.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Jan Demming

    Och, het was vanavond weer zo’n heerlijke aflevering… Maar er kwam ook weer zo’n vreemd woord in voor: sjit of iets dergelijks. Afijn, straks nog even kijken naar de opgenomen ONM en mijn dag was weer goed!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.