Mogelijkheden stemmen blijven voor gehandicapten nog beperkt

De mogelijkheden om te kunnen stemmen blijven voor gehandicapten beperkt. B en W laten dat doorschemeren in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks. Het lukt in elk geval niet voor de komende verkiezingen (Provinciale Staten) stemmachines te hebben voor mensen met een lichamelijke beperking of mensen die spraakbesturing nodig hebben.

 

Leverancier SDU van de apparaten verwacht de aanpassingen aan de machines pas in 2009, bij de verkiezingen voor het Europees parlement, klaar te hebben. GroenLinks had gevraagd minstens 1 stemmachine per wijk aan te passen voor de doelgroep. Het college is daartoe alleen bereid als het in zijn ogen financieel haalbaar blijkt. Anders wordt gekeken naar alternatieven. Daarbij denken B en W aan bijvoorbeeld 1 aangepast apparaat voor respectievelijk Amstelveen Noord, Oost, Zuid en West.

Zij zeggen wel bereid te zijn deskundigen te laten kijken naar de toegankelijkheid van de stemlokalen en apparaten, maar vrezen dat niet alle door hen aangegeven problemen zijn op te lossen. Dat moet ‘bouwkundig en financieel’mogelijk zijn, aldus het college. Wel zal een aantal tijdens de jongste verkiezingen door deskundigen geconstateerde fouten worden weggewerkt.

Lees ook:‘Zuidelijke’ bestemmingsplannen ter visie
Lees ook:VVD ook in Amstelveen grote winnaar
Lees ook:Geen stemmachine voor blinden bij verkiezingen
Lees ook:GroenLinks filosofeert weer over cultuurverschillen
Lees ook:GroenLinks ziet weinig heil in voedselbank

Eén reactie op “Mogelijkheden stemmen blijven voor gehandicapten nog beperkt

  1. maurice wessling

    Waar kan ik die antwoorden vna het College vinden? Heb je een link?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.